До Землі наближаються астероїди розміром з футбольне поле: в NASA зробили заяву
До Землі наближаються астероїди розміром з футбольне поле: в NASA зробили заяву

До Землі наближаються астероїди розміром з футбольне поле: в NASA зробили заяву

До Землі наближаються два величезних космічних тіла розміром більше футбольного поля.

Відповідну інформацію повідомляє News week. У свою чергу, в керівництві NASA заявляють про неготовність нашої планети протистояти астероїдним загрозам.

Наскільки близько до Землі пролетять космічні тіла 

Згідно з інформацією видання News week, прогнозами наближень космічних тіл до поверхні Землі займаються вчені в Центрі вивчення навколоземних об'єктів NASA.

Раді бачити Вас на нашому каналі Telegram, де зібрані всі свіжі новини!

Зокрема, вони попередили про те, що днями біля нашої планети повинні пролетіти два космічні камені - 2021 HC3 і 2021 AE4. Однак вчені стверджують, що відстань буде безпечною, - приблизно в 18 разів далі від Землі, ніж Місяць.

Про що попереджають в NASA

Як повідомляють в керівництві NASA, провідні космічні агентства зійшлися на думці, що на нашій планеті відсутні технології щодо запобігання зіткнень з астероїдами, пише Independent.

Так, в NASA заявляють про неминучу катастрофу навіть при шестимісячній підготовці. Відповідну заяву було зроблено на конференції з питань планетарної оборони, яку організувала ООН.

Новини технологій, науки і космосу також доступні на нашому Viber - каналі!

Експерти також відзначають, що відсутність технологій не є головним фактором неготовності людства до падіння астероїда. На думку фахівців, найгірше - те, що світові лідери не готові запобігти лихові і пом'якшити його наслідки, адже, за словами вчених, зараз неможливий навіть запуск космічного корабля в досить короткий (для своєчасного реагування на загрозу) термін.

Однак, варто зазначити, що командою NASA спільно з колегами-представниками європейських країн ведеться підготовка до випробувань системи Double Asteroid Redirection Test (DART), здатної змінити траєкторію руху астероїдів. У разі успіху місії, у людства з'явиться механізм запобігання астероїдній загрозі.

Раніше MY.UA повідомляв про те, що екіпажу, який здійснив перший регулярний політ до Міжнародної космічної станції на космічному кораблі Crew Dragon, вдалося з успіхом повернутися на Землю.

Також ми показували, як миють голову в космосі.

Стрічка новин - в Twitter!

Слідкуйте за нами на Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом