Зеленський на пресконференції з Блінкеном: Росія відвела лише три тисячі військовослужбовців з Криму
Зеленський на пресконференції з Блінкеном: Росія відвела лише три тисячі військовослужбовців з Криму

Зеленський на пресконференції з Блінкеном: Росія відвела лише три тисячі військовослужбовців з Криму

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що за навними даними розвідки, Росія відвела лише 3 тисячі військовослужбовців з окупованого Криму. Про це Зеленський повідомив під час пресконференції з держсекретарем Ентоні Блінкеном.

«Отже, ми вважаємо таке відведення військ повільним», – заявив Зеленський.

Підтвердив повільне відведення російських військ від кордонів України і держсекретар США Ентоні Блінкен.

«На кордоні з Україною сконцентрована найбільше угруповання російських сил, починаючи з 2014 року...Ми дуже уважно стежимо за розвитком ситуації», – сказав Блінкен.

В останні тижні березня 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли українських позицій підконтрольні Кремлю бойовики, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. Активізувалась і російська пропаганда, яка стверджує, що Київ нібито готує «наступ» на території, підконтрольні проросійським бойовикам.

22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про завершення навчань у Південному та Західному військових округах Російської Федерації, які розташовані біля кордонів України, та про початок відведення військ.

За даними джерел NYT, Росія відвела від кордонів України лише кілька тисяч військовослужбовців, залишивши приблизно 80 тисяч особового складу армії. 

Держсекретар Блінкен прибув до України 5 травня ввечері. Блінкена у поїздці супроводжує його новопризначена заступниця Вікторія Нуланд, яка працювала з українськими питаннями в адміністрації Барака Обами. Візит Блінкена відбувається на тлі посилення російської гібридної агресії проти України.

6 квітня держсекретар Блінкен зустрівся з очільником МЗС України Дмитром Кулебою та предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм, а також спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим та головами парламентських фракцій.

Офіс президента заявив, що у зв’язку з карантинними обмеженнями у пресконференції за результатами перемовин Зеленського і Блінкена зможуть взяти участь лише 20 представників засобів масової інформації.

Про відмову в акридетації повідомив Прямий канал, видання «Букви» та 5 канал.

Скріншот відео: Радіо Свобода/YouTube

Теги по теме
Украина США Владимир Зеленский Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны