19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія знову порушила повітряний простір ще однієї країни
Росія знову порушила повітряний простір ще однієї країни

Росія знову порушила повітряний простір ще однієї країни

У п'ятницю, 5-го травня, російським літаком було порушено повітряний простір Естонії.

У зв'язку з інцидентом "на килим" до Міністерства внутрішніх справ держави був викликаний посол Російської Федерації, пише видання Gazeta.ua.

Що повідомляється про обставини порушення естонського повітряного простору

Про порушення російським літаком Іл - 96 естонського повітряного кордону стало відомо 5-го травня. Факт порушення виявили Сили оборони Естонії.

Стрічка новин - у нашому Viber!

Так, авіалайнер Російської Федерації протягом близько 60 секунд перебував на повітряній території Естонії над островом Вайндлоо, передає Gazeta.ua повідомлення естонського видання ERR.

Не дивлячись на роботу транспондера літака, відомо, що був відсутній план його польоту. До того ж, пілот авіалайнера не мав радіозв'язку з диспетчерами естонської служби.

У зв'язку із зафіксованим порушенням 6-го травня в естонське Міністерство закордонних справ був викликаний посол Росії, якого повідомили, що російський літак незаконно перетнув Естонський повітряний простір.

Про подібні випадки порушення повітряного простору Естонії

Варто відзначити, що в 2021-му році був зафіксований ще один випадок з порушенням повітряного простору Естонії Російською Федерацією. Цей інцидент стався 3 лютого над островом Вайндлоо.

Всі новини України та світу, новини політики та армії - в нашому Telegram!

Також відомо, що винищувачам НАТО 29-го березня довелося 10 разів підніматися в небо з метою перехоплення занадто великої кількості військових літаків Російської Федерації в повітряному просторі над країнами ЄС і Північною Атлантикою.

Крім того, як раніше повідомляв портал новин MY.UA, в Україні, поблизу з російським кордоном було виявлено кілька пакетів, що містять російські парашути.

Також ми розповідали, що літак-винищувач Міг-31, який відноситься до Тихоокеанського Військово-Морського флоту Російської Федерації, 6-го травня здійснив політ для перехоплення розвідувального аероплану Сполучених Штатів.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter, а також читайте нас на Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом