2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Субсидія в Україні 2021: стало відомо, через що можуть позбавити допомоги
Субсидія в Україні 2021: стало відомо, через що можуть позбавити допомоги

Субсидія в Україні 2021: стало відомо, через що можуть позбавити допомоги

Вже з травня 2021-го року житлові субсидії призначають по-новому.

З нинішніми цінами та пенсіями для багатьох людей субсидія – це єдиний спосіб зводити кінці з кінцями.

Претендентів на державну допомогу по оплаті комунальних послуг відтепер перевірятимуть ретельніше. Буде встановлено чи мають бажаючі отримати допомогу депозити в банку, автівки, чи обмінюють валюту та чи їздять на тривалий термін за кордон.

За цей рік розмір субсидій збільшився на приблизно 200 грн та становить майже 2 тисяч грн. За комунальні послуги все одно доводиться доплачувати, але, особливо для пенсіонерів, така допомога від держави відчутна.

Про нові правила отримання субсидій розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Нові правила для субсидіантів

Отримати житлову субсидію в Україні з 1 травня стало важче.

Кабінет міністрів посилив вимоги для їх надання. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що «не всім, хто отримує допомогу від держави, вона дійсно необхідна».

Разом з тим, прем'єр запевнив, що всі ті, хто потребують субсидії – її отримають.

«Тут справа у справедливості», - наголошував Шмигаль.

За новими правилами будуть проводити розширену перевірку доходів, обов'язково запитають про наявність депозитів та попросять надати відповідні документи.

Окрему увагу приділяють дорогим покупкам. Наприклад, на купівлю валюти або придбання квитків для перетину кордону.

Згідно з нововведеннями припиняється робота повноважних комісій. Раніше вони могли нарахувати субсидію в окремих випадках тим, кому вона не передбачена.

Віталій Музиченко наголосив, що сам процес призначення житлової субсидії жодним чином не змінився і говорити про його ускладнення не можна.

Субсидії, за його словами, - це адресна соціальна допомога, що базується на адресних засадах надання. Тобто, перед тим, як таку допомогу надати за рахунок коштів платників податків, держава має зрозуміти, хто її отримає.

Працівники Мінсоцполітики проаналізували інформацію, яку отримували з Міністерства фінансів про результати верифікації за останні 1,5 – 2 роки. Побачили, що деякі аспекти при наданні субсидій потрібно переглядати.

Таким чином субсидію не отримають ті, хто здійснював одноразові покупки на суму 50 тисяч грн і більше, обмінюють валюту та володіють 2-ма і більше автомобілями та квартирами.

За словами Музиченка, були випадки коли людина, отримуючи субсидію, купувала валюту на декілька сотень чи навіть мільйони гривень. Були ситуації, коли людина не може оплатити комунальні послуги самостійно і отримує субсидію, при цьому роблячи внески до статутних капітальних фондів організацій, надає іншим благодійну допомогу.

Щоб отримати субсидію на наступний період потрібно надати заяву, декларацію та інформацію про умови проживання домогосподарства.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що нардепи ініціювали підвищення пенсій у 2 рази.

"Укрпошта" більше не буде адресно доставляти пенсії. Більше суспільних новин дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны