19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кличко не бачить різниці між 8 і 9 травня: мера розкритикували
Кличко не бачить різниці між 8 і 9 травня: мера розкритикували

Кличко не бачить різниці між 8 і 9 травня: мера розкритикували

Міський голова Києва Віталій Кличко не бачить різниці між датами 8 та 9 травня. Про це київський мер заявив під час вшанування пам’яті загиблих біля могили Невіддомого солдата в парку Вічної Слави в столиці.

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. З цього приводу мер Києва разом з ветеранами та «Муніципальною вартою» вшанували загиблих у Другій світовій війні, поклавши квіти на могулу Невідомого солдата.

Віталій Кличко на питання наших колег із PavlovskyNews про різницю між 8 та 9 травня відоповів, що її немає. На думку мера, що 8 травня, що 9-те – це закінчення Другої світової війни. За його словами, всі документи були підписані вже 8 травня, просто так склалося, що парад і традиційне святкування відбулося вже 9-го.

«Хтось буде розповідати різні історії і так далі. Думаю, що ключове завдання – не яка дата, а яка суть», - підкреслив Кличко.
Стрічка новин України та світу в нашому Viber!

Скарги ветеранів

Присутні поскаржилися меру на погану погоду, бо в Києві дощить. Мер пожартував, що під час негоди чомусь завжди згадують його, однак ніхто не говорить «дякую», коли світить сонце.

Реакція на заяву Кличка

Відреагував на відсутність різниці між 8 та 9 травня нардеп Максим Бужанський. «Друзі, а чого ви дивуєтесь заявою Кличка про те, що він не бачить різниці між 8 і 9 травня? Він і між маршем есесівців, який дозволив 28 квітня в столиці і бесідою з ветеранами різниці не бачить, не вимагайте від нього занадто багато», - написав Бужанський у своєму телеграм-каналі.

«Вторая мировая закончилась 2 сентября», «Тупой и еще тупее - это про братьев Кличко?», «Вот с таких заявлений и начинается подмена понятий, и правда какая разница 9 мая или 31 декабря, победа ж все равно состоялась», «В смысловом понимании согласна с Кличко, незачем политизировать, 8 или 9 без разницы», - пишуть українці в мережі (коментарі подаємо в оригіналі без змін).

Всі новини України та світу, новини Києва в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Зеленський, Порошенко, Тимошенко та інші вшанували жертв Другої світової.

Також портал MY.UA писав, що брати Клички стануть зірками нового фільму Сильвестра Сталлоне.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом