У “Слузі народу” відхрещуються від голови ОТГ, який погорів на хабарі, та закликають його піти у відставку
У “Слузі народу” відхрещуються від голови ОТГ, який погорів на хабарі, та закликають його піти у відставку

У “Слузі народу” відхрещуються від голови ОТГ, який погорів на хабарі, та закликають його піти у відставку

КИЇВ. 8 травня. УНН. Голова Димерської ОТГ Володимир Підкурганний, якого правоохоронці затримали на хабарі, має піти у відставку на час розслідування. Крім того, він не є членом партії “СН”. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у Telegram-каналі партії, передає УНН.

Цитата

“Володимир Підкурганний, який йшов на вибори голови Димерської ОТГ від „Слуги Народу“ та якого правоохоронці підозрюють у шахрайстві, має піти у відставку на час розслідування”, — йдеться у заяві партії.

Деталі

Очільник Київського обласного осередку “Слуги Народу”, народний депутат Андрій Мотовиловець заявив, що у разі якщо провини не буде доведено, після розслідування Підкурганний знову може йти на вибори й отримати посаду.

Він наголосив, що “Підкурганний не є членом партії, хоча йшов на вибори голови Димерської ОТГ від „Слуги Народу“”, йдеться в заяві.

Також він чомусь нагадав, що за добір кандидатів від “Слуги Народу” у Київській області відповідав колишній очільник Київського обласного осередку Олександр Дубінський, який потрапив до санкційного списку США.

Контекст

Напередодні у Київській області на хабарі затримали голову Димерської об’єднаної територіальної громади Володимира Підкурганного, який є представником від партії “Слуга народу”.

За даними слідства, голова ОТГ разом з депутатом районної ради та посередником намагалися заволодіти грошима потерпілого, запевнивши, що можуть допомогти вирішити питання з виділенням земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства. Свої “послуги” вони оцінили у 2,6 млн грн.

Як стало відомо УНН, мова йде про Володимира Підкурганного.

Додамо, що Підкурганний у 2019 році очолював виборчий штаб народної депутатки від “Слуги народу” Ольги Василевської-Смаглюк. Затриманий — колишній суддя. Він з 2010 року працював у Вишгородському районному суді Київської області. Однак його було звільнено у 2017 році за незаконні рішення у справах Майдану.

Теги по теме
Украина Слуга народу взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом