20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський нагадав, що таке День Перемоги над нацизмом: "Не шашлики"
Зеленський нагадав, що таке День Перемоги над нацизмом: "Не шашлики"

Зеленський нагадав, що таке День Перемоги над нацизмом: "Не шашлики"

9 травня в Україні відзначають День Перемоги над нацизмом. З цієї нагоди президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до громадян, яке опублікував у своїх соціальних мережах.

Володимир Зеленський нагадав, що у Другій світовій війні загинуло понад вісім мільйонів українців. Президент підкреслив, що майже кожна родина має в фотоальбомі світлину тієї людини, завдяки якій перемога над нацизмом стала можливою Для когось це батько, для когось дідусь, для когось – прадід.

Президент пояснив, що таке перемога над назимом для українців. Перш за все, це вдячність.

«Це вдячність. Яка не має меж, строків давності чи географічного поділу. Це пам'ять. Про її страшну ціну. Про те, що у Другій світовій загинуло понад вісім мільйонів українців. Що додому не повернувся кожен п'ятий українець. Що загалом війна забрала щонайменше 50 мільйонів людських життів», - написав президент у пості до звернення.

Війна і сучасність

Володимир Зеленський, вшанувавши пам’ять про минулі події, звернувся й до сьогодення, в якому у нас теж триває війна. І, на жаль, сьогодні про війну розповідають не дідусі онукам, а онуки дідусям.

«Від покоління до покоління батьки розповідали про цю війну дітям, а дідусі – онукам. На жаль, із 2014-го все стало інакше. Тепер діти розповідають батькам, дідусям та бабусям про воєнні дії й відбиття ворожих атак», - написав президент.

Стрічка новин України та світу, новини суспільства в нашому Viber

Поїздка на Луганщину

Нагадаємо, що 8 травня президент здійснив робочу поїздку на Луганщину. У рамках поїздки гарант вшанував пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Разом з Володимиром Зеленським на Луганщину прибули посли країн «Великої сімки» та ЄС.

Всі новини України та світу, новини політики в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Лукашенко привітав Україну з Днем Перемоги білоруською мовою.

Також портал MY.UA писав, що Кличко не бачить різниці між 8 і 9 травня, за що мера жорстко розкритикували.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом