20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Експерт пояснив, чи потрібна взагалі українцям прописка
Експерт пояснив, чи потрібна взагалі українцям прописка

Експерт пояснив, чи потрібна взагалі українцям прописка

Віталій Купрій вважає, що ходіння по численним інстанціям та реєстрації типу прописки - це архаїзм, який вже давно нічого не дає і не вирішує у світовій практиці.

Про це колишній народний депутат України розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Купрій, коментуючи законопроект про онлайн-прописку зазначив, що він є непотрібним і на прикладі пояснив чому.

Я скажу зі свого досвіду проживання в цивілізованій країні, а саме, про 4 роки життя у Австралії. Там немає інституту реєстрації. Якщо тобі треба підтвердити місце знаходження чи проживання, то в державну інституцію приносяться, наприклад, банківські листи, тобто установ, які вже тобі направили щось поштою, і ти показуєш адресу. Це означає, що є підтвердження твого місця проживання. Ніяких проблем з цим там взагалі немає. Я думаю, що це все архаїчна застаріла система, яка у нас існує, - ходити і показувати всі ті документи, щось реєструвати. Я думаю, що це не потрібно. Є інші механізми в цивілізованому світі, які можна обрати за приклад», - сказав нардеп.

Співрозмовник також пояснив, чому прописка у правовому полі нічого не регулює.

«Де потрібна ця реєстрація, для чого? От зараз я зареєстрований у Київській області, але я можу машину поставити на облік в будь-якому сервісному центрі? - Можу! Я можу подати заяву про виділення земельної ділянки? - Можу», - зазначив нардеп.

Також Купрій відповів на питання, яким чином тоді правоохоронним органам проводити розшук людей без прописки.

«Реєстрація тут взагалі не до чого. Державою створені такі умови, коли ця реєстрація є обов'язковою для підтвердження того, де ти знаходишся. Так от я кажу, що механізми можуть бути іншими. А розшук — будь ласка, це можуть зробити і правоохоронні органи, і хто завгодно, але у кожної людини є право вільного пересування країною. Я сьогодні хочу тут пожити, інший тиждень в наметі на природі. Це не заборонено законом. Тому я не бачу тут ніяких проблем», - резюмував він.



Источник материала
Поделиться сюжетом