У стрільця з казанської школи виявили захворювання мозку: слідчі розповіли про діагноз
У стрільця з казанської школи виявили захворювання мозку: слідчі розповіли про діагноз

У стрільця з казанської школи виявили захворювання мозку: слідчі розповіли про діагноз

Затриманий 19-річний юнак, який влаштував 11 травня стрілянину в одній зі шкіл Казані, має захворювання головного мозку. У ці хвилини розпочинається суд у цій справі, де слідство клопотатиме перед судом про арешт Галявієва.

Про це повідомила офіційна представниця Слідчого комітету Росії Світлана Петренко.

За даними слідства, хлопець на обліках у лікарів, зокрема психіатра і нарколога, не перебував. Однак, як з'ясувалося, що він раніше неодноразово звертався за медичною допомогою у зв'язку з сильними головними болями. 

Виявилося, що ще торік у медичному закладі йому поставили діагноз, який свідчить про захворювання головного мозку.  Утім, яке саме захворювання діагностували Галявієву, не повідомляється.

Крім того, за інформацією Петренко, близькі підозрюваного від початку 2020 року почали помічати в його поведінці агресивність і запальність. Його поточний стан характеризується неадекватною поведінкою, що наразі перешкоджає повноцінному проведенню слідчих дій з ним.

Відео Новини світу: після розстрілу в школі Казані учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів

До списку підозрілих за підтримку Навального. Після розстрілу в школі Казані російським учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів та випускників. Такі списки готували зокрема в Мурманській області - їх оприлюднили в Інтернеті разом із номерами телефонів, адресами і посиланнями на сторінки учнів у соцмережах. Наймолодшою дитиною в переліку виявився першокласник. Підозрілими вирішили вважати тих, хто проявляє агресію, лається, виявляє інтерес до зброї. А також тих, хто підписаний на групи опозиціонера Навального, чи брав участь в акції на його підтримку.

Новини світу: після розстрілу в школі Казані учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у столиці республіки Татарстан - у Казані в школі № 175 сталася стрілянина, у якій загинуло щонайменше дев'ять учнів та дві вчительки. Стрільцем виявився 19-річний Ільназ Галявієв, який закінчив школу чотири роки тому. Хлопця затримали правоохоронці. Його мотиви невідомі.

На допиті Галявієв заявив, що відчуває себе богом і всіх ненавидить. Утім, про відеоігри та булінг не згадував. За його словами, зброю купив легально за два тижні до скоєного

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader