Смертельна стрілянина в Казані: вбивця за годину до нападу приходив до школи дізнатися розклад
Смертельна стрілянина в Казані: вбивця за годину до нападу приходив до школи дізнатися розклад

Смертельна стрілянина в Казані: вбивця за годину до нападу приходив до школи дізнатися розклад

Ільназ Галявієв, який влаштував смертельну стрілянину в школі Казані, за годину до нападу приходив до навчального закладу. 

Про це він зізнався під час допиту, повідомляє ТАТ-Медия в Telegram-каналі. 

Стрілець приходив до гімназії, аби дізнатися розклад. За його словами, планував влаштувати стрілянину під час другого уроку. Саме тому дивився розклад на стенді, аби знати його початок. Вахтерка помітила Галявієва і вигнала із закладу. 

Після цього нападник пішов до будинку. Там переодягнувся, зробив фотографії в масці. До гімназії він повернувся о 9:26.

Нагадаємо, у вівторок, 11 травня, у столиці республіки Татарстан - у Казані в школі № 175 сталася стрілянина, у якій загинуло щонайменше дев'ять учнів та дві вчительки. Стрільцем виявився 19-річний Ільназ Галявієв, який закінчив школу чотири роки тому. Хлопця затримали правоохоронці. Його мотиви невідомі.

На допиті Галявієв заявив, що відчуває себе богом і всіх ненавидить. Утім, про відеоігри та булінг не згадував. За його словами, зброю купив легально за два тижні до скоєного. 

Суд відправив Галявієва під варту терміном на два місяці. Сам стрілець визнав свою провину. Проти арешту казанський стрілець не заперечував.

Відео Новини світу: після розстрілу в школі Казані учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів

До списку підозрілих за підтримку Навального. Після розстрілу в школі Казані російським учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів та випускників. Такі списки готували зокрема в Мурманській області - їх оприлюднили в Інтернеті разом із номерами телефонів, адресами і посиланнями на сторінки учнів у соцмережах. Наймолодшою дитиною в переліку виявився першокласник. Підозрілими вирішили вважати тих, хто проявляє агресію, лається, виявляє інтерес до зброї. А також тих, хто підписаний на групи опозиціонера Навального, чи брав участь в акції на його підтримку.

Новини світу: після розстрілу в школі Казані учителям доручили зібрати дані "підозрілих" школярів
ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Капнік
Источник материала
loader
loader