20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українськм чиновникам збираються урізати зарплати у зв'язку з пандемією
Українськм чиновникам збираються урізати зарплати у зв'язку з пандемією

Українськм чиновникам збираються урізати зарплати у зв'язку з пандемією

В Україні можуть урізати заробіті плати чиновникам та членам наглядових рад у зв’язку з пандемією COVID-19. 

В українському парламенті розглядають ініціативу зі скорочення виплат окремим категоріям українців: чиновникам та членам наглядових рад. 

За основу хочуть взяти законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру заробітної плати (винагороди) окремих категорій осіб під час дії надзвичайної ситуації в Україні». Ініціатором законопроєкту є Сергій Гривко. Він був зареєстрований у Верховній Раді ще рік тому, а зараз про нього заговорили знову.

Планується встановити фіксований максимальний розмір заробітної плати для чиновників. Таким чином, обмеживши суми виплат деяким категоріям чиновників, влада розраховує отримати більше коштів на боротьбу з пандемією.

Українці таку ініціативу підтримали. «Надо!!!! У вас Чиновников достаточно на жизнь !!!! Хвать!!!! надо часть для народа!!!», - написав Роман Рахмаїл у Телеграм-каналі «Україна News», який і поділився новиною про обмеження виплат чиновникам.

Кошти на боротьбу з коронавірусом

На боротьбу з коронавірусом постійно йдуть величезні суми, яким Україні й так не вистачає. В Україні постійно точаться сварки щодо цього, оскільки не завжди виділені кошти йдуть туди, куди треба. Ще в 2020 році українці обурювалися, що частину коштів, яку виділили на боротьбу з коронавірусом, «закатали в асфальт», тобто витратили на ремонт доріг.

Стрічка новин України та світу, новини суспільства в нашому Viber

Загалом у 2020 році Державна аудиторська служба виявила фінансових порушень у цьому питанні на майже пів мільярда гривень. Також служба виявила проблемні питання та недоліки при використанні коштів фонду, які вплинули на ефективність і результативність використання 25 мдрд 624,8 млн грн.

Всі новини України та світу, новини коронавірусу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Денис Шмигаль розповів, чи надовго Україна залишиться в режимі карантинних обмежень. 

Також портал MY.UA писав, що коронавірус не залишає Україну.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом