На засідання РНБО ввели санкції проти кримінальних авторитетів
На засідання РНБО ввели санкції проти кримінальних авторитетів

На засідання РНБО ввели санкції проти кримінальних авторитетів

Чорна п'ятниця для кримінальних авторитетів, злодіїв у законі та мешканців Конча-Заспи. Сьогодні після доволі тривалої перерви - Радбез знову зібрався на засідання. Цього разу - вдарили санкціями по криміналу та по "незрозумілих особах", які оселилися на держдачах.

Володимир Зеленський доручив провести повний Аудит земель та резиденцій в Конча-Заспі та Пущі-Водиці та їхніх мешканців. Тож кого виселятимуть із маєтків? Всі подробиці засідання РНБО - розповість Олена Логінова.

Санкційною п'ятниця сьогодні стала для кримінальних авторитетів. Рада нацбезпеки і оборони запровадила персональні обмеження для понад півтисячі "злодіїв в законі" відомих у всьому світі. З них більшість іноземці, які не перебувають на території України. І п'ятнадцятеро - саме українські криміналітети.

Володимир Зеленський, президент України:

В найближчий час і назавжди до всіх цих осіб застосовані блокування активів, заборона в'їзду на територію України, відмова в наданні або скасування візи, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволу на еміграцію, відмова у продовженні строку перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення

Також секретар РНБО повідомив про моніторинг заповідних земель в Кончі-Заспі та Пущі-Водиці.

Мова про 365 гектарів заповідної землі. Там за словами Олексія Данілова там проживають люди які мають на це сумнівні права і які там знаходяться з незрозумілих підстав

Олексій Данілов, секретар Ради нацбезпеки України:

Там де є 365 гектарів заповідної державницької землі, там де знаходиться в Конча-Заспі 71 будинок, в Пущі-Водиці - 32 будинки. Там є дуже як на мій погляд дуже дивні прізвища, ім'я по-батькові. Люди які на сьогоднішній день не мають ніякого відношення до державного управління, то тут є дивне питання - в який спосіб вони там лишилися і що вони там роблять.

Серед цих жителів державних дач - і колишні судді, митники, правоохоронці та податківці. А ще міністри часів Януковича. Їхнє право на проживання в елітних селищах - тепер мають перевірити:

Володимир Зеленський, президент України:

Мною поставлена задача провести повний аудит земель і резиденцій в Конча-Заспі і Пуща-Водиці. Встановити повний перелік осіб, які там проживать, за яких умов вони отримали це право. Тобто всю необхідну інформацію, після якої нами буде розпочате велике переселення цих народів.

А ще в РНБО повідомили про ухвалення стратегії кібербезпеки на наступні 5 років. Це важливо в умовах гібридної війни з Росією. А також повідомили про створення державного Мультиплексу, безкоштовний доступ до 12 телеканалів на всій території України, щоб люди які проживають на прикордонних з Російською Федерацією територій і не мають можливості дивитися українські телеканали, тепер змогли це робити безкоштовно. Це  зменшити вплив російської пропаганди на цих територіях.

Для цього візьмуть кредит в державному банку на 7 років.

Теги по теме
Владимир Зеленский санкции Экономика Скандал СНБО Криминал
Источник материала
Поделиться сюжетом