"Я готовий з'явитися в Україні: екссуддя Чаус вперше після "викрадення" записав відеозвернення
"Я готовий з'явитися в Україні: екссуддя Чаус вперше після "викрадення" записав відеозвернення

"Я готовий з'явитися в Україні: екссуддя Чаус вперше після "викрадення" записав відеозвернення

Колишній український суддя Микола Чаус, про нібито викрадення якого повідомили ще у квітні 2021 року, записав відеозвернення, у якому заявив, що з ним все в гаразд, він перебуваєв безпеці і його ніхто цьогоріч не викрадав.

Відповідне відео опубліковано Telegram-каналі Чауса.

"Як бачите, я живий, здоровий, і все у мене у гаразд. Наразі я у повній безпеці і добре почуваюся. Усі мої кінцівки на місці, і щелепа без видимих пошкоджень", - заявив він.

Він уточнив, що наразі не може уточнити своє місцеперебування, але "вимушений дати про себе знати, бо багато хто намагається спекулювати на його викраденні". Екссуддя стверджує, що його не викрадали в Молдові у 2021 році, але підтвердив факт викрадення в 2016 році, коли він покинув Україну.

"Кому це вигідно? Можна тільки здогадуватися... Що стосується викрадення, воно дійсно було, але не зараз, а в 2016 році. Відтоді мене постійно залякували розправою, змушуючи перебувати в Молдові. Люди, причетні до цього, боялися і бояться, що я повернуся і почну говорити... Найближчим часом я готовий з'явитися в Україні зі своїми адвокатами і дати відповідь на всі запитання, зокрема і ті, які так сильно цікавлять українське суспільство, НАБУ і ДБР", - сказав Чаус.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що у Молдові в Кишиневі викрали українського екссуддю Миколу Чауcа, справа якого в Україні тягнеться від 2016 року. Його звинувачують у хабарництві. Про те, що колишнього суддю викрали українські спецслужби, заявив адвокат Чауса. Однак СБУ не коментує це питання, там відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення у Молдові Чауса.  

Згодом президентка Молдови Мая Санду доручила якнайшвидше провести розслідування цієї справи. Своєю чергою глава МВС Молдови Павел Войку заявив, що Чауса викрали іноземці, які вже перетнули кордон з Україною.

Дружина українського екссудді Миколи Чауса Світлана звернулась із заявою до президента Володимира Зеленського з проханням втрутитися в пошуки її чоловіка.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Скандально відомого суддю Чауса викрали – "Секретні матеріали"

А чи пам’ятаєте ви скандально відомого суддю Чауса, в городі якого під час обшуків знайшли скляні банки з законсервованими грошима? Подія була яскравою, але після неї суддя Чаус втік до Молдови. І от тепер кажуть, що його викрали з Кишинева та доправили до Києва українські спецслужби. Чи це так та кому це потрібно – розказуємо у сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Скандально відомого суддю Чауса викрали – "Секретні матеріали"
Секретні матеріали
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader