Олена Зеленська підготувала радикальні зміни в школі: "серед дітей і батьків"
Олена Зеленська підготувала радикальні зміни в школі: "серед дітей і батьків"

Олена Зеленська підготувала радикальні зміни в школі: "серед дітей і батьків"

Олена Зеленська - перша леді України - всерйоз зайнялася змінами в шкільному харчуванні. Про успіхи вона із задоволення розповідає у своєму блозі в Instagram.

Актуальні новини України-в Telegram і Viber!

Сьогодні Зеленська поділилася зі своїми читачами "важливою публікацією" і повідомила, що вона продовжує реформувати систему харчування в українських школах.

У своїй місії перша леді не самотня. Їй вдалося отримати підтримку ЮНІСЕФ, Посольства Швейцарії та Міністерства освіти і науки в Україні.

Сьогодні, 19 травня, був підписаний Меморандум про співпрацю з метою впровадження кампанії правильного харчування в життя українських шкіл.

Згідно з цим документом, найближчим часом почнеться дослідження з метою збору інформації серед учнів та їх батьків.

Ці дані будуть покладені в основу всієї майбутньої роботи.

У серпні 2021 року буде створено і запущено в роботу інформаційний портал. Планується, що він стане потужною базою для працівників сфери освіти і, звичайно, для батьків школярів.

Також в планах вказується пункт по налагодженню зв'язків з приватним сектором. У пріоритеті стоїть закупівля нового обладнання для шкіл.

Олена Зеленська з вірою в свої сили береться за цю роботу і розуміє, що це процес тривалий, він може затягнуться на кілька років.

Реакція українців

Читачі Зеленської не настільки оптимістичні і не розуміють, навіщо потрібні меморандуми про плани дій для складання простого шкільного меню.

Приєднуйтесь до нас в Twitter, де зібрані всі свіжі новини.

Судячи з усього, не всі українці перейнялися такою реформою. Деякі висловлюють пряме невдоволення на сторінці Олени Зеленської:

"Суцільні меморандуми і договори. Може, зробите щось реальне для дітей?" - пише дівчина.

Нагадаємо, що Олені Зеленській в її починаннях допомагає Євген Клопотенко, відомий український кухар і ресторатор, який займається зміною харчової поведінки в школах ще з 2016 року.

Клопотенко дав старт соціальному проекту "Cult Food", метою якого є запуск нового шкільного меню. Треба відзначити, що багато шкіл України вже впровадили сучасні принципи харчування для своїх учнів.

Раніше ми писали, що мережі опублікована програма православного фестивалю документального кіно»Міжнародна Кіноасамблея на Дніпрі".

Також наш портал повідомляє, українці, які вирішили виїхати на заробітки до Польщі, повинні будуть пройти обов'язкову вакцинацію на кордоні країн.

Слідкуйте за свіжими новинами на каналі в Twitter і читайте нас на Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом