Молдова почала масову вакцинацію: щепитися зможуть всі охочі
Молдова почала масову вакцинацію: щепитися зможуть всі охочі

Молдова почала масову вакцинацію: щепитися зможуть всі охочі

З 19 травня Молдова переходить до третього етапу вакцинації відкоронавірусу. Отримати щеплення зможуть всі охочі.

Про це повідомляє Newsmaker.

Вакцинувати планують всіх громадян старше 18 років. Але держсекретар Міністерства охорони здоров'я Денис Чернеля наголосив, що в пріоритеті залишаються вразливі верстви населення: люди старше 60 років, люди з хронічними захворюваннями і інші групи, яких віднесли до другого етапу імунізації. Цим категоріям населення, як і раніше будуть дзвонити і запрошувати на вакцинацію.

"Протягом останніх тижнів у нас продовжує знижуватися число підтверджених випадків. Захворюваність знизилася приблизно на 20%. Зараз госпіталізовано близько 1 тис. осіб з коронавірусом. Два місяці тому ця цифра була у 4 рази вищою", — зазначив держсекретар молдовського МОЗ.

Станом на 19 травня в Молдові використовували понад 253 тис. доз вакцин від коронавірусу. Понад 34 тис. осіб вже отримали обидві дози препаратів. Населення вакцинують такими препаратами: AstraZeneca, китайські Sinopharm і SinoVac. Російську вакцину "Супутник V" можуть отримати тільки ті, хто зробив нею перший укол.

Нагадаємо, що станом на 19 травня в Україні вакцинували 95 346 человек, за минулу добу прищеплювали 19 088 українців.

Відео В Україні зросла кількість нових випадків інфікувань, а в Європі пришвидшують темпи вакцинації

4 095 хворих за добу - напередодні в Україні кількість нових випадків інфікування зросла вдвічі порівняно з попереднім днем. А от одужало в чотири рази більше, ніж захворіло - майже 18 тисяч людей. Лікарняне лікування знадобилося 999 українцям. Не пережили недугу 285 хворих. Щеплення від коронавірусу отримали 17 тисяч. Франція послаблює карантинні обмеження. В країні збираються відкрити літні майданчики ресторанів. А от у Німеччині пришвидшують темпи вакцинації - із 7 червня щеплення буде доступне усім охочим незалежно від віку чи професії.   

В Україні зросла кількість нових випадків інфікувань, а в Європі пришвидшують темпи вакцинації
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
loader
loader