Неформальну групу Ахметова у ВР поповнив новий нардеп: як відбулась скандальна присяга Аксьонова
Неформальну групу Ахметова у ВР поповнив новий нардеп: як відбулась скандальна присяга Аксьонова

Неформальну групу Ахметова у ВР поповнив новий нардеп: як відбулась скандальна присяга Аксьонова

Заблокована парламентська трибуна та звернення до СБУ: у Верховній Раді зі скандалом склав депутатську присягу Андрій Аксьонов. Міський голова Добропілля на Донеччині переміг на березневих довиборах у Раду. Скандали супроводжували всю його виборчу кампанію. Аксьонову закидали участь в організації сепаратистського референдуму на Донбасі у 2014 році, а також те, що він нібито має російський паспорт.

Про це йдеться вТСН.16.45.

На кадрах 2014 року, де в деяких містечках на Донбасі, відбувається псевдореферендум за створення «ДНР» у Новодонецьке, де головував тоді Андрій Аксьонов, з'їжджаються люди з інших населених пунктів, бо не всі мери погодились організувати незаконне голосування. А Аксьонов, кажуть приїжджі, молодець, намет поставив.«Ми приїхали за «ДНР» проголосувати! Машина за машиною приїздить. Аксьонов молодець!», - кажуть люди.

Бойові дії не докотились тоді до Новодонецького. Воно залишилось на підконтрольній Україні території. А Аксьонов пояснював: мав бути з народом: «Як мер (українською мовою це називається «голова») ... я зобов'язаний виражати сподівання громадян, які тут живуть. Ось вони захочуть в Росії залишитися, і я зобов'язаний їм сказати: так, треба залишитися в Росії. Чи захочуть вони приєднатися до Гондурасу, я скажу: так, ви можете до Гондурасу приєднатися ».

 Звинувачень у зраді проти Аксьонова офіційно не висували. Не став приводом для розслідування і російський паспорт, який він нібито отримав. Журналіст Денис Казанський тоді перевірив цю інформацію і знайшов підтвердження на сайті Федеральної податкової служби Росії. Головуючий на засіданні Руслан Стефанчук виправдовується, все перевірив, юридичних підстав не допустити Аксьонова до присяги немає.

Відео Новини України: у Верховній Раді зі скандалом склав депутатську присягу Аксьонов

Заблокована парламентська трибуна та звернення до СБУ: у Верховній Раді зі скандалом склав депутатську присягу Андрій Аксьонов. Міський голова Добропілля переміг на березневих довиборах у Раду. Скандали супроводжували всю його виборчу кампанію. Аксьонову закидали участь в організації сепаратистського референдуму на Донбасі у 2014 році.  

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Деякі депутати обурюються та вимагають від СБУ все-таки з’ясувати, громадянином якої країни є новоспечений нардеп. «Я прошу вважати, як публічний запит до СБУ, чи володіє Аксьонов паспортом іншої країни», - заявили із трибуни депутатка Олена Кондратюк.

Сам Аксьонов каже ТСН, що до окупованого Криму справді їздив багаторазово, а от про паспорт - брехня. «Хтось бачив мій російський паспорт? Ні паспорта, ні громадянства, а плоди хворої уяви депутатів і журналістів, ну, панове, ви ж дорослі люди, навчитеся думати», - зазначає Аксьонов.

Після присяги Аксьонов йде на своє місце, де до нього підходять депутати з так званої групи Ахметова. Вони намагаються компенсувати новобранцю негостинний прийом, вітають та фотографуються разом. Одна з них - Вікторія Гриб навіть виводить Аксьонова прогулятись на вулицю. Недвозначні підтвердження - саме лави неформальної групи Ахметова сьогодні поповнив новий нардеп.

Автор:
Марія Васильєва
Источник материала
Поделиться сюжетом