Літак Ryanair ухилявся від винищувача Білорусі: "Був дозвіл на застосування зброї"
Літак Ryanair ухилявся від винищувача Білорусі: "Був дозвіл на застосування зброї"

Літак Ryanair ухилявся від винищувача Білорусі: "Був дозвіл на застосування зброї"

Вадим Лукашевич, Російський Авіаексперт висловив свою думку про ситуацію з екстреною посадкою літака.


Згідно з його публікацією на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук, яка заснована на відомостях порталу Flightradar, які спрямовані на відстеження рух літаків, "пілоти примушеного до посадки в Білорусі Ryanair літака, повинні були тягнути до Вільнюса".

Компанія Ryanair не надала пояснення на питання DW чому, яке попередили про загрозу вибуху на борту не сів у Вільнюсі, а прямував до Мінська, який знаходитися набагато далі від литовської столиці.

Авіаексперт помітив, що пілоти колишніх рейсовими на зниження за 177 км до Вільнюса, а екіпаж FR4978 прямував у бік Литви "без скидання швидкості і зниження висоти", ніби як їх переслідував військовий літак.

Також на це відреагувала і влада Польщі, прем'єр-міністр Матеуш Моравецький звернувся до Шарля Мішеля, голови Євроради з проханням розглянути питання про призначення санкцій проти білоруської влади через інцидент з літаком «Ryanair».

Читайте нас в Telegram і Viber

Глава уряду в Польщі вказав у своєму в Твіттері, що розкрадання цивільного літака - це беззастережно вважається актом державного тероризму, який не може бути безкарним.

Після екстреної посадки літака, органи безпеки затримали Протасевич Романа-білоруського опозиційного журналіста.

Прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш наполягає на терміновому проведенні міжнародного незалежного розслідування, що стосується екстреної посадки літака в Мінську, а також відпустити затриманого активіста білоруської опозиції Романа Протасевича, який був присутній на борту цього літака.

Існує ще одна з версій, чому літак був змушений здійснити незаплановану посадку в Мінську, це те що на борту літака була закладена вибухівка.

Літак благополучно приземлився, на час перевірки літака місцевими органами безпеки, пасажири були висаджені з лайнера. Але рейс був затриманий на 5: 00, після чого, влада дала дозвіл літаку вилетіти разом з пасажирами і екіпажем. Але до Вільнюса літак прибув о 21.25 із запізненням на дев'ять годин.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся всі новини України та світу!

Канада заявила про теракт: український літак МАУ з пасажирами збили навмисно. Подробиці читайте на порталі MY.UA.

 Раніше повідомлялося, НП з літаком Ryanair в Білорусі: інженер-конструктор вказав на шокуючу деталь . Читайте докладніше про це на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter

Підписуйтесь на наш канал в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом