6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Просто під час іспиту померла 15-річна школярка: "Не їла три дні"
Просто під час іспиту померла 15-річна школярка: "Не їла три дні"

Просто під час іспиту померла 15-річна школярка: "Не їла три дні"

У Моздоку (Північна Осетія) під час іспиту померла 15-річна школярка. Лікарі не змогли врятувати дівчину. Вона померла в реанімації.

Просто під час іспиту з російської мови в Республіці Північна Осетія 15-річній Амінат стало погано. Трагедія сталася в Кизлярській школі вранці 24 травня. Про це повідомляє Mash.

Дев’ятикласники розсаджувалися перед здачею іспиту близько 10 години ранку. Амінат стало зле. Вона втратила свідомість. Вчителі та медперсонал школи почали надавати їй допомогу до приїзду швидкої. Не гаючи часу дівчинку повезли в лікарні на власній автівці вчителі. Доїхати до лікарні встигли (Моздокська центральна лікарня), однак це не врятувало ситуацію.Школярка згодом померла в реанімації.

Це був серцевий приступ. 

Причина трагедії

Справою щодо смерті школярки вже зайнялися. Розбиратися із деталями трагедії виїхав уповноважений із прав дітей Владикавказу. Як виявилося, дівчина дуже нервувалася через іспити: вона три дні нічого не їла, бо старанно готувалася до підсумкової атестації знань. Крім цього, у Амінат і так були проблеми зі здоров’ям, а конкретно – з серцем. Фактором, який також міг зіграти чималу роль, була спека – 30 градусів. 

Як пишуть місцеві журналісти, Амінат була старанною ученицею. За свої результати вона дуже переживала. Мріяла після закінчення школи вступити до коледжу на бюджет. Спокійна й старанна школярка вчилася на чотири-п’ять. Виховувалась в повній родині. Має старших братів. Коли в школі брали аналізи крові, Амінат кілька разів непритомніла. 

Стрічка новин України та світу, новини світового суспільства в нашому Viber

Реакція громадськості

Користувачі вражені трагедією, висловлюють співчуття родині. Багато хто переконаний, що в усьому винна тестова освітня система, якою дітей залякують. “И сейчас виновата школа и родители, а не эта дебильная тестовая система которая держит не только детей но и родителей в пред инфарктном состоянии”, - написали в обговоренні телеграм-каналу Mash Gor (коментар оригінальний – ред.).

“Ну вина родителей есть тут все равно и это глупо отрицать. Понятно, что учителя в школе давят с этими экзаменами. Но нельзя же в это так погружаться, особенно если видишь как ребенок нервничает. У тебя дочь не ест 3 дня!”, - висловлюють іншу думку користувачі.

Всі новини України та світу, новини надзвичайних подій у світі в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що десятикласник у Росії накинувся на вчительку з ножем.

Також портал MY.UA писав, що тіло українки, яку шукали кілька місяців, знайшли в Італії. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом