Бойовики застосували проти мирних мешканців протитанковий ракетний комплекс
Бойовики застосували проти мирних мешканців протитанковий ракетний комплекс

Бойовики застосували проти мирних мешканців протитанковий ракетний комплекс

За добу на Донбасі зафіксовано вісім ворожих обстрілів

Одна з ракет влучила у гаражний кооператив, друга – в житловий будинок, що в населеному пункті Північне

Протягом минулої доби, 24 травня, на Донбасі зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню. Про це йдеться у ранковому зведенні пресцентру штабу операції Об'єднаних сил.

Так, поблизу населених пунктів Авдіївка та Невельське найманці відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру. Неподалік Водяного противник здійснив обстріл із ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

У передмісті населених пунктів Павлопіль та Південне окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а біля Пісків – зі стрілецької зброї.

У районі населеного пункту Шуми ворог застосував протитанковий ракетний комплекс.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України за минулу добу немає. На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Також повідомляється, що вчора російсько-окупаційні війська застосували проти мирних мешканців протитанковий ракетний комплекс.

Обстріл було здійснено в напрямку населеного пункту Шуми, де з середини травня діють гарантії безпеки на проведення ремонтно-відновлювальних робіт по обидві сторони від лінії розмежування.

«Зазначені дії окупантів спрямовані на провокування Збройних сил України на відкриття вогню у відповідь з подальшим їх звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню саме в районі, де діють дзеркальні гарантії на безпечне проведення робіт», – додали у штабі.

Внаслідок обстрілу одна з ракет влучила у гаражний кооператив «Північний», друга – в житловий будинок, що в населеному пункті Північне. Маркування на залишках ракет вказує, що ці боєприпаси російського виробництва та підтверджує безпосередню участь Російської Федерації у розв'язуванні агресії та вчиненні злочинів проти людяності в Україні, заявили у пресцентрі.

Українська сторона СЦКК оперативно верифікувала обстріл та за допомогою встановленого координаційного механізму поінформувала ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку, 25 травня, порушень припинення вогню не зафіксовано.

«Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил», – резюмується у звіті.

Источник материала
loader
loader