Володимир Зеленський хоче змінити чисельність ЗСУ: що чекає на українську армію
Володимир Зеленський хоче змінити чисельність ЗСУ: що чекає на українську армію

Володимир Зеленський хоче змінити чисельність ЗСУ: що чекає на українську армію

Президент України подав до Верховної Ради на розгляд законопроект про збільшення чисельності Збройних Сил України та основи національного опору.

Зареєстровані на сайті документи № 5558 та № 5557 парламенту 25 травня, Тексти поки відсутні.

Обидва законопроекти виділені як невідкладні.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради два законопроекти, що стосуються "національного опору", про це йдеться на сайті парламент

Документи внесли в Раду 25 травня. Їх ініціатором є президент.

Обидва документи були отримані Верховною Радою і передані на розгляд керівництву. Наразі тексти законопроектів та супровідні документи на сайті парламенту відсутні.

Проект закону № 5557 називається «Про основи національного спротиву». Водночас законопроект №5558 має внести зміни до законодавства та додати чисельність Збройних сил України «у зв'язку з прийняттям Закону України" Про засади національного спротиву "».

Підписуйтесь на наш канал в Twitter і дізнавайтеся всі новини України та світу!

Ці документи направили на розгляд керівництву Верховної Ради. Їхні тексти на сайті парламенту поки не опублікували.

На скільки Президент хоче збільшити чисельність української армії, поки невідомо. На даний момент вона становить понад 250 000 чоловік.

В Україні на даний момент порядком 407000 чоловік які мають статус учасника бойових дій на Донбасі і 234 000 резервістів.

У військовому середовищі цю ініціативу оцінюють позитивно, адже законодавчо закріплена чисельність української армії після її розгортання у 2014 році не дозволяє утримувати повний штат ЗСУ, через що відбуваються реорганізації.

Також військові експерти вказують на необхідність зменшити і скоротити в штаті військових частин і командувань спортивні команди і військово-Музичні центри.

Читайте нас в Telegram і Viber

На початку цього місяця Президент України говорив про те, що очікується «потужний сигнал» від НАТО в червні, який підтвердить наміри Альянсу допустити Україну влитися в їх ряди. Як вже говорив президент, про наміри західних країн для входження республіки в НАТО свідчить минулий офіційний візит до Києва держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Крім того, ми писали, що Лави ЗСУ поповнили кілька десятків кращих фахівців зі спецоперацій

У Європі пройшли наймасштабніші навчання НАТО. Всі новини армії чекають Вас на порталі MY.UA.

Слідкуйте за нами в Flipboard

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Источник материала
Поделиться сюжетом