Доктор Комаровський навчив, як правильно виховати двоє і більше дітей: "Не крадіть"
Доктор Комаровський навчив, як правильно виховати двоє і більше дітей: "Не крадіть"

Доктор Комаровський навчив, як правильно виховати двоє і більше дітей: "Не крадіть"

Найвідоміший український лікар-педіатр Євген Комаровський опублікував у мережі уривок зі своєї книги «365 порад  на перший рік життя вашої дитини».

Лікар Євген Комаровський приділив увагу поширеній проблемі серед батьків – як приділити достатньо часу та уваги всім дітям в родині, якщо їх більше, ніж 1.

Батьки часто стикаються з таким явищем, що коли в родині народжується друга дитина, старший син чи донька відходять на другий план. На думку Комаровського, така покинутість призводить до виникнення низки проблем в майбутньому.

Тож лікар опублікував прості, але дієві поради для батьків на своїй сторінці в соціальній мережі Інстаграм.

Раді бачити Вас на наших каналах Telegram та Viber!

Що робити, якщо дітей двоє і більше

За словами Комаровського, після народження малюка старші діти часто відчувають ревнощі, оскільки батьки проводять багато часу з новонародженим, і це логічно.

Інколи старша дитина не може відрізнити молодшого братика чи сестричку від нової іграшки, проявляє надмірну допитливість до малюка чи навіть агресію і ворожість.

Батьки в такому випадку відчувають свою провину, стають дратівливими, терплять гостру нестачу часу на всі справи.

Щоб цього не сталося Євген Комаровський радить дотримуватися простих універсальних правил, що працюють в будь-якому віці.

Отже, якщо в родині кілька дітей, то батьки мають максимально економити час на домашні справи. Комаровський завжди наполягав на тому, що потрібно користуватися всіма досягненнями цивілізації – побутовою технікою, підгузками, доставкою їжі і тому подібне.

Не варто згадувати, як колись наші мами та бабусі прасували кожну пелюшку малечі, стояли годинами на кухні, щоб сім’я добре харчувалася та постійно прали одяг малюка, бо підгузків не було.

Батьки не повинні робити організаційних помилок – не треба довго качати дитину, разом спати, годувати за першим покликом і давати 5 страв на вибір. Це все не для багатодітних батьків.

Старшій дитині чи дітям треба розповідати про молодших, читати казки про братів та сестер, заохочувати зацікавленість.

Також треба назавжди запам’ятати, що дитина в родині не одна – якщо молодшому щось купують, роблять фото, співають колискові, то все це треба робити і зі старшою дитиною.

Всіх родичів та друзів потрібно попередити, що подарунки або взагалі не приносити, або кожній дитині має бути приготований персональний гостинець. Скільки дітей – стільки і подарунків.

Будь-які спроби старшої дитини допомогти в догляді за молодшим мають бути одразу ж прирівняними до подвигів Геракла. Дитині треба дякувати, всім розповідати про таку ініціативу, безмежно хвалити за такий вчинок. Можна навіть самостійно провокувати такі ситуації, коли потрібна допомога.

І найголовніше правило – не можна змушувати старшу дитину наглядати за молодшою, якщо батькам кудись треба. Це має бути бажання та ініціатива самої дитини. Починати залишати маленьку дитину спеціалісти дозволяють з підлітками не молодшими 12 років.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що лікар Комаровський розповів, кому треба спати по 12 - 16 годин.

Євген Комаровський дав важливу пораду майбутнім бабусям. Ще більше цікавих новин чекають вас на порталі MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом