Прогноз погоди на літо: зливи, град і аномальні +40 градусів
Прогноз погоди на літо: зливи, град і аномальні +40 градусів

Прогноз погоди на літо: зливи, град і аномальні +40 градусів

Чим ближче до завершення весни-2021, що не надто порадувала українців теплом, суспільство все частіше задається питанням: яких "сюрпризів" чекати від прийдешнього літнього періоду?

Про погодні умови кожного літнього місяця повідомили "Сьогодні", посилаючись на думку експертів: завідувача одного з відділів Укргідрометінституту ДСНС і НАН України Віри Балабух і найвідомішого народного синоптика Леоніда Горбаня.

Леонід Горбань про вплив Сатурна

Як відомо, Леонід Горбань всі розрахунки проводить за старовинною методикою Брюсова календаря, в якому враховується вплив на погодні умови позицій планет Сонячної системи.

За його словами, в 2021-му році погода змінюється під впливом Сатурна, адже відповідно до Брюсового календарю нинішній рік є роком цієї планети, яка, як зазначив експерт, перевертає все "з ніг на голову".

Під впливом Сатурна, за словами Горбаня, влітку може бути сиро, вітряно і дощитиме.

Погода в червні

Перший літній місяць стартує з тепла і дощів. Протягом перших 10 днів дощі очікуються кожні 1-2 дні, а в кінці цього періоду очікуються зливи і грози, подекуди - навіть град. Вдень температура повітря плавно знизиться з показників в + 25...+ 27 градусів до +18...+20. Після цього очікується двотижневий період нежарких погодних умов з денною температурою повітря від + 26 до +28 градусів, вночі-між + 16 і + 18 градусами. Кінець липня "відзначиться" поверненням злив.

Так з 23 по 27 червня в Україні очікується прихід потужного циклону. При цьому температурні показники будуть не менше + 20 градусів, включаючи північні регіони і Карпати. Після стихання циклону очікується потепління аж до 30 градусів.

Погодні умови липня

У липні синоптик прогнозує спеку, зі зливами, грозами і бурями. Початок буревіїв очікується в період з 1 по 4 липня. Ускладнювати ситуацію буде спека в + 28 і вище і задуха. Дощі пройдуть і з 4-5 дня зміняться спекою з випарами. Буде присутнє відчуття вологих парних "тропіків".

З 8 по 12 липня почнеться період бур, гроз, граду і зниження температури повітря до не більше + 22 вдень. Після цього очікується повернення "тропіків". Середина липня продублює погоду середини червня, але буде жарко-до + 35 градусів в тіні, в південній і східній частині країни - і всі + 40.

Свіжі новини України та світу - в Telegram і Viber!

Після цього повернуться сильні зливи і 21-22 липня очікується випадання 15-20 мм опадів, але урагани і градобій не прогнозуються. Буря ймовірна з 25 по 27 липня. Дощі почнуть стихати, а температура - зростати, до + 29...+ 31 градуса. В кінці місяця встановляться більш комфортні погодні умови, але знову очікуються зливи.

Погода в серпні

У серпні дощі будуть рідкісним явищем. Очікується справжня спека. Втім у перші дні місяця ще можлива невелика майже бездощова буря, максимум - дві. Після цього опадів синоптик не прогнозує, але зазначає, що поступово почне зростати температура повітря - до + 40 ближче до середини серпня. Після 18 числа температурні показники на пару днів знизяться до +20...+ 22 градусів у зв'язку з холодним антициклоном.

Напередодні Дня Незалежності очікується нове потепління до + 26...+ 28 градусів, а через пару днів після свята знову похолодає і почнуться проливні дощі.

Погодний прогноз на літо від Віри Балабух 

За прогнозом заввідділом прикладної метеорології і кліматології Укргідрометінституту Віри Балабух, заснованим на розрахунках Нацуправління океанічних і атмосферних досліджень США і Євроцентру середньострокових прогнозів, істотні місячні і сезонні аномалії приземних температур повітря і кількості опадів в Україні влітку-2021 не очікуються.

Експерт зазначила, що погодні умови майбутнього літа будуть приблизно такими ж, як влітку-2020. За її словами, протягом літа-2021 буде тепло і досить сухо, як і в останнє двадцятиріччя. Через переважно антициклональну погоду можливий дефіцит опадів. Але в перші дні червня різкого потепління чекати не варто - буде прохолодно. Спекотне літо настане не раніше, ніж у другій половині місяця. Найбільш аномальні температурні показники очікуються в липні, а ось погода серпня буде відповідною середнім даними багатьох років.

Раніше MY.UA повідомляв, якою буде погода до кінця весни.

Також ми повідомляли, що астролог Марина Скаді попередила про наближення складного періоду.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter!

Приєднуйтесь до нас у Flipboard!

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом