СБУ перенесла допит Порошенка у справі про держзраду Медведчука
СБУ перенесла допит Порошенка у справі про держзраду Медведчука

СБУ перенесла допит Порошенка у справі про держзраду Медведчука

СБУ перенесла допит п'ятого президента, нардепа «Європейської Солідарності» Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Медведчука, який мав відбутися 31 травня.

У коментарі «Українській правді» речник СБУ Артем Дехтяренко зазначив, що на прохання адвокатів Порошенка допит перенесено на іншу дату, але повинен выдбутися цього тижня.

Порошенка викликали у якості свідка у кримінальному провадженні за підозрою нардепів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука і Тараса Козака у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 КК України (вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму).

«Підкреслюємо, що виклик Порошенка відбувся виключно з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження», – зазначив Дехтяренко.

27 травня СБУ повідомила, що Порошенко викликався на допит у якості свідка у справі «Козака-Медведчука». 

Зважаючи на те, що Порошенко не з’явився на допит, його повторно викликали до СБУ 31 травня 2021 року.

Сам Порошенко вранці 27 травня запостив у соцмережі фото з потяга і написав, що їде «назустріч сонцю», і що його чекає «важлива і довгоочікувана подорож».

Адвокат Ігор Головань заявив, що Порошенко не з’явився на допит до СБУ через те, що його не проінформували у передбаченому законом порядку.

13 квітня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня.

Медведчук і його однопартієць, нардеп Тарас Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ. Козак наразі знаходиться за межами України.

Журналісти-розслідувачі Bihus.Info опублікували записи розмов нібито Медведчука, які на їх думку, свідчать про зв'язки поросійського політика з російськими посадовцями, бойовиками, а також з Адміністрацією президента часів Петра Порошенка. В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть ці записи.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

Теги по теме
СБУ Новости Виктор Медведчук Петр Порошенко Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны