Ще одна курортна країна відкрила кордони для українців: названі умови в'їзду
Ще одна курортна країна відкрила кордони для українців: названі умови в'їзду

Ще одна курортна країна відкрила кордони для українців: названі умови в'їзду

Для Українців відкрилася ще одна країна. Так, з 1 червня 2021 року українці зможуть відвідати Болгарію. 

З 1 червня для українців скасували заборону в’їзду в Болгарію. Українські громадяни тепер зможуть знову спокійно відпочити на курортах цієї країни. Однак для в’їзду все ж є певні умови. Про них далі в матеріалі.

Туристів у Болгарію вирішили почати впускати ще з 1 травня. Однак тоді на Україну це нововведення не поширилось. Міністерство охорони здоров’я Болгарії прийняло відповідне рішення тільки наприкінці травня. З 1 червня рішення набуло чинності. Поки воно діятиме як мінімум до кінця другого літнього місяця — липня. 

Які документи знадоблять для в’їзду

Якщо ви плануєте відвідати Болгарію найближчим часом, то треба мати при собі один із трьох документів. По-перше, це може бути  негативний ПЛР-тест на ковід (зроблений він має бути не раніше, ніж за 72 години до перельоту). По-друге, як документ, що забезпечить в’їзд у Болгарію, може виступити сертифікат вакцинації (там мають бути вказані два щеплення: першої та другою дозою вакцини). По-третє, можна надати сертифікат, який засвідчує факт того, що турист перехворів на ковід не менш ніж 14 днів тому та не більше, ніж пів року до перельоту в Болгарію.

Зауважимо, що діти до п’яти років від наведених нище вимог звільняються.

Стрічка новин України та світу, новини світового суспільства в нашому Viber

Відновленя залізничного сполучення

Нагадаємо, раніше ми писали, що Україна відновила залізничне сполучення з кількома європейськими країнами. Це стосується зокрема Угорщини та Австрії. Потяги запущені з 1 червня 2021 року. Як повідомили в міністерстві інфраструктури, таке рішення прийняли через стабілізацію ситуації з поширенням коронавірусу. 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій закликає слідкувати за чинними обмеженнями та подорожувати тільки безпечно. Усі умови в’їзду-виїзду можна подивитися на сайті міністерства. 

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що в Ізраілі знято карантинні обмеження. 

Також портал MY.UA писав, що карантин пом'якшили і в Туреччині. 

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны