"Ласкаво просимо": Лукашенко запросив бойовиків "ЛНР" в Білорусь для слідчих дій з Протасевичем
"Ласкаво просимо": Лукашенко запросив бойовиків "ЛНР" в Білорусь для слідчих дій з Протасевичем

"Ласкаво просимо": Лукашенко запросив бойовиків "ЛНР" в Білорусь для слідчих дій з Протасевичем

За словами Лукашенка, запрошення для представників "ЛНР" до Білорусі він переказав Путіну.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенкозапросив бойовиків "ЛНР" в Білорусь для проведення слідчих дій із затриманим співзасновником Telegram-каналу NEXTA Романом Протасевичем і його дівчини, росіянки Софії Сапеги.

Про це повідомляє "МБХ-Медіа" з посиланням на телеканал "Беларусь-1".

"На Донбасі порушено кримінальну справу щодо цих персоналій, на що я сказав президенту Путіну, що порушено кримінальну справу, і сказав, що якщо у них (представників "ЛНР". - Ред.) будуть запитання до них (Протасевича і Сапеги. - Ред.) - ласкаво просимо до нас, будь ласка, поставте їм запитання, тому що людей вбивали вони там, в Донбасі", - сказав він під час наради з питань білорусько-російської співпраці.

Нагадаємо, так звана "генеральна прокуратура Луганської народної республіки"("ЛНР") звернулася до Білорусі з проханням надати затриманого співзаснованика Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича "для проведення слідчих дій".

  • "Генпрокуратура самопроголошеної "ЛНР" відкрила кримінальне провадження щодо Романа Протасевича за нібито участь у бойових діях на Донбасі у складі батальйону "Азов". Однак там кажуть, що Протасевич був на Донбасі як журналіст. Окрім того, йому приписують нібито скоєння тяжких злочинів, зокрема обстріли, внаслідок яких загинули цивільні.
  • Засновник полку "Азов" Андрій Білецький розповів, що насправді Роман Протасевич разом з "Азовом" та іншими військовими частинами боровся проти окупації України на Донбасі. "Він був з нами під Широкиним, де отримав поранення. Але його зброєю як журналіста був не автомат, а слово", - наголосив Білецький. За його словами, Роман Протасевич у цій ситуації — заручник, захоплений, фактично, терористичним шляхом.
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader