Влада КНР роздасть 40 мільйонів цифрових юанів жителям Пекіна
Влада КНР роздасть 40 мільйонів цифрових юанів жителям Пекіна

Влада КНР роздасть 40 мільйонів цифрових юанів жителям Пекіна

Незвичайний спосіб поширення цифрової валюти вибрала влада КНР. Найближчим часом жителі китайської столиці, які мають банківські додатки, отримають можливість виграти невелику суму в державну лотерею.

Серед жителів Пекіна вирішено довільним чином поширити 200 000 так званих «червоних пачок», кожна по 200 юанів (близько 31 долара) в цифровий валюті, яку можна буде витратити у деяких продавців. Реєстрація для участі в лотереї приймається до опівночі 7 червня.

Друга в світі економіка ще не випустила цифровий юань, що розробляється з 2014 року і поки тестує його впровадження на окремих групах громадян. Раніше такі лотереї вже проводилися в інших містах КНР, включаючи Ченду і Шеньчжень.

За словами заступника керуючого Народного банку Китаю Лі Бо (Li Bo), країна має намір розширювати відповідні проекти і, можливо, навіть дозволить користуватися цифровою валютою іноземним гостям під час зимової Олімпіади 2022 року.

При цьому цифровий юань не є «децентралізованою» криптовалютою як Bitcoin і випускається Народним банком Китаю. Варто зазначити, що на тлі тестування власних цифрових грошей Китай продовжує обмежувати оборот криптовалют.

Виступаючи в квітні, представник банку Лі Бо поспішив підкреслити, що валюта призначена тільки для «домашнього» використання і влада не ставить за мету замінити нею долар в якості міжнародної платіжної одиниці.

Источник материала
Поделиться сюжетом