14-річна дівчинка і її 12-річний друг переграли в GTA і відкрили по поліцейським вогонь
14-річна дівчинка і її 12-річний друг переграли в GTA і відкрили по поліцейським вогонь

14-річна дівчинка і її 12-річний друг переграли в GTA і відкрили по поліцейським вогонь

У США двоє підлітків втекли з Об'єднаного методистського дитячого будинку Флориди. Через кілька годин після своєї втечі вони заволоділи зброєю і відкрили вогонь по місцевих правоохоронцях.

Все закінчилося тим, що поліцейським довелося застосувати проти озброєних дітей силу. За словами офіційних осіб, 14-річна дівчинка серйозно поранена, а її 12-річний подільник здався сам. Про це повідомило видання abc NEWS.

Повідомляється, що діти втекли з притулку додому за кілька годин до інциденту у вівторок ввечері. Вже через кілька годин вони нібито увірвалися в будинок, в якому на той час не було господарів. Однак там виявився цілий арсенал зброї.

"За словами господаря, в будинку був цілий арсенал: АК-47, пістолет, дробовик і велика кількість боєприпасів", — повідомило управління шерифа округу Волуша.

12-річний хлопчик розповів слідчим, що він схопив АК - 47 і два заряджених магазини з ящика в спальні.

Як повідомили в офісі шерифа, копи оточили будинок і спробували умовити дітей мирно здатися. Але діти відкрили по правоохоронцях стрілянину.

Шериф округу Волуша Майк Чітвуд сказав, що діти стріляли з різних сторін, а дівчинка нібито погрожувала вбити сержанта.

Під час стрільби 14-річна дівчина нібито сказала:»Я збираюся провернути це, як у GTA". Вона мала на увазі відеогру Grand Theft Auto, розповів Читвуд.

Правоохоронці намагалися зателефонувати тим, хто знав цих дітей, сподіваючись на допомогу в переговорах. Також, розповів Читвуд, сержант кинув дітям свій мобільний телефон, щоб спробувати встановити контакт.

"Нічого, нічого не допомогло", - сказав Читвуд на прес-конференції.

"Вони вийшли, щоб убити поліцейських", - сказав Читвуд журналістам у вівторок ввечері.

Хлопчик під присягою сказав, що він зробив кілька пострілів з АК-47 і мав другий магазин, щоб перезарядити зброю.

Після стрілянини по поліцейським, протягом приблизно 30 хвилин, 14-річна дівчинка вийшла з гаража і, як стверджується, двічі направила дробовик в офіцерів поліції.

За словами офіційних осіб, вона була поранена одним з поліцейських і отримала небезпечні для життя травми.

"Зараз вона в критичному, але стабільному стані", — сказав шериф в середу вдень.

За словами офіційних осіб, ніхто з поліцейських не постраждав.

Обом дітям було пред'явлено звинувачення відповідно до статті" про замах на вбивство поліцейського "і"збройне пограбування".

Кітвана Мактайер, президент і генеральний директор Об'єднаного методистського дитячого будинку Флориди, де проживали діти, назвала інцидент " трагічним "і сказала, що це"результат того, що система підвела наших дітей".

 "Ці діти відчайдушно потребують догляду та відповідних умов, а це більш високий рівень, ніж ми їм надаємо», - йдеться в заяві Мактайера.

Обидві дитини перебували в програмі надання невідкладної допомоги притулку, яка в даний час обслуговує трьох дітей, - сказала Мактайер.

Раніше MY.UA повідомляв про те, як 19-річний хлопець влаштував стрілянину в рідній школі в Казані.

Тоді зловмисник забрав життя дев'яти осіб, включаючи дітей. Його взяли живим після того, як він сам здався поліції.

Источник материала
Поделиться сюжетом