В Instagram стався курйоз із російською мовою: "Кумедно помилилися"
В Instagram стався курйоз із російською мовою: "Кумедно помилилися"

В Instagram стався курйоз із російською мовою: "Кумедно помилилися"

У соціальній мережі Інстраграм постійно працюють над корисними нововведеннями. Соцмережа давно стала не тільки місцем, де користувачі діляться моментальними фото, а й потужним майданчиком для розвитку бізнесу.

Про нововведення в Інстаграм розповів відомий блогер Павло Гуров. На своєму телеграм-каналі Gurov Digital павло розповів про нову функцію, яку додали в додаток Інстаграм.

Нова функція в Інстаграм

У Інстаграм-сторіс з’явиться нова корисна функція, а саме вбудований перекладач. Тепер користувачі, як пише Гуров, зможуть просто в додатку відразу перекласти текст, навіть якщо він просто нанесений на зображення.

Функція вже запрацювала в мобільному додатку, однак поки перекладач ще часто помиляється: може неправильно визначити мову оригінального тексту й, відповідно, неправильно перекласти. 

Павло Гуров проілюстрував це на прикладах. Так, текст написаний російською мовою Інстаграм-перекладач чомусь кваліфікував як болгарський, відповідно переклад виявився некоректним.

Автоматичний переклад постів в Інстаграм

Нагадаємо, що така функція вже давно доступна в соціальній мережі. Можливість автоматично перекласти пост в Інстаграм з’явилася ще в 2016 році. Зараз прогрес мережі дійшов і до історій. 

Маркування пропагандистських сторінок

Крім цього, серед нововведень соціальної мережі Інстаграм варто відзначити маркування пропагандистських сторінок та сторінок, які фінансуються конкретними державами. 

Деякі акаунти в мережі Інстаграм, які, здавалося б, на перший погляд нічим не примітні, насправді фінансуються державними органами Росії та Китаю, пише Гуров. Для прикладу блогер також наводить «сльозливі пабліки англійською мовою». 

«Це видання контролюється державою Росія», «Це видання контролюється державою Китай», - деякі сторінки в Інстаграм уже мають таке маркування. Їх наводить Павло Гуров. За його словами, у соцмережі тільки приступили до подібної діяльності з маркуванням, тому натрапити на таку сторінку поки досить складно, але можливо. 

Крім цього, лейбл пропаганди поки не відображається у веб-версії Інстаграму. Його видно тільки в мобільному додатку. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що Стів Возняк подав позов проти мережі Ютуб. Деталі - в матеріалі

Також портал MY.UA писав, що хакери погрожують викласти в Мережу вихідний код Cyberpunk 2077.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны