5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Субота в Києві буде "гарячою" - відразу кілька акцій протесту: Ілля Кива обурюється
Субота в Києві буде "гарячою" - відразу кілька акцій протесту: Ілля Кива обурюється

Субота в Києві буде "гарячою" - відразу кілька акцій протесту: Ілля Кива обурюється

Субота, 5 червня, у Києві, столиці України, буде «гарячою». На 5 червня активісти запланували кілька акцій протесту. Хто мітингуватиме під стінами Офісу Президента та які вимоги протестувальників — в матеріалі.

На суботу, 5 червня, у Києві заплановано дві мирні акції протесту. Під стінами Офісу Президента зустрінуться дві «сили»: представники ЛГБТ-спільноти та українські націоналісти. 

Акція протесту представників ЛГБТ-спільноти

О 12 годині дня запланована акція, що має на меті підтримати законопроєкт 5488. У цьому законопроєкті йдеться про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу адміністративних правопорушень стосовно боротьби з проявами дискримінації. 

Організовують акцію протесту в Києві активісти, які відносяться до різного роду сексуальних меншин в Україні. Конкретно це «Київ Прайд», «Асоціація ЛГБТ Ліга» та деякі інші організації. 

Варто відзначити, що про вказаний вище законопроєкт №5488 досить критично висловився народний депутат України від партії «Опозиційна платформа — За життя» Ілля Кива. Кива заявив, що коли він прийде до влади, то "усіх цих ЛГБТ-хворих лікуватимуть і фізичною працею перевиховуватимуть».

Українці коментують

Стосовно акції протесту представників ЛГБТ спільноти та заяви Киви в мережі висловилися українці. «О! Кива! А он себе уже причинное место отрезал из-за Стерненко)? Просто новости не видел. Ну или дал эксклюзивное интервью об этой теме», «Да пусть ипутся, как хотят - мне пофиг. Только не надо со своим уставом в мою жизнь лезть... Можно просто создать официальный праздник (а не траурный день) - Праздник традиционной семьи и пусть родители с детками выйдут на улицы. На бесплатные воздушные шарики, кто-то и не полиняет из политиков. И колунов пригласить, только не из Верховной Рады 😜 Кому нравится, пусть идут в вышиванках... Всё просто, если убрать из поля зрения политиканство 😉😉», — знайшли альтернативу українці (коментарі подаємо в оригіналі зі збереженням орфографії і пунктуації авторів). 

Протести націоналістів

Водночас у Києві 5 червня на акцію протесту збираються українські націоналісти. У соціальних мережах вони мобілізують всіх свої прибічників взяти участь в столичній акції. Як ідеться в повідомленнях у мережі, пишуть наші колеги із PavlovskyNEWS, акція протесту націоналістів буде покликана «не дати знищити нашу країну». Також у мережі просять усіх націоналістів, які збираються прийти на акцію, не використовувати у своєму вбранні ультраправу символіку.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що кілька десятків представників ЛГБТ спільноти зібралися 4 червня під ОП. 

Також портал MY.UA писав, що російські пропагандисти використовують скандал з меморіалом у Бабиному Яру.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом