Сергій Притула йде з "голосу", партія Святослава Вакарчука підвела виборців
Сергій Притула йде з "голосу", партія Святослава Вакарчука підвела виборців

Сергій Притула йде з "голосу", партія Святослава Вакарчука підвела виборців

Український політик Сергій Притула заявив про те, що він залишає партію "Голос", але при цьому підкреслив, що не йде з політики. Про це він заявив у соціальній мережі "Фейсбук".

За його словами, вступ перед попередніми парламентськими виборами був повністю їм виваженим і обдуманим. Тоді він вірив у світле майбутнє цієї політсили і цінності, які вона відстоювала. Однак потім політичний млин перемолола партію "Голос" в таку ж муку, яка не відрізняється від всієї іншої. 

Саме тому, за словами політика, віра в "Голос" у нього вичерпалася остаточно.

"2 роки тому, 8 червня 2019 року, я оголосив про приєднання до команди «голосу» перед минулими парламентськими виборами.

Це було свідоме і виважене рішення. Мені подобалася команда людей, яка зібралася під новим політичним брендом, цінності, навколо яких об'єдналися ці люди, і мета, яку ми спільно перед собою поставили", — пише Сергій.

При цьому він додав, що відхід з партії її лідера і засновника Святослава Вакарчука безумовно спричинив за собою відчутні наслідки і не ясно, як би розвивалася доля "голосу", якби цього не сталося. 

"Не знаю, як би склалася історія партії, якби минулого року її засновник не залишив би її. Однак, на сьогоднішній день, 7 червня 2021 року, я оголошую про свій вихід з партії "Голос", — додав політик.

Це ще не кінець

Важливо відзначити, що, за словами Притули, він залишив партію "Голос", проте залишати українську політику взагалі він не має наміру. 

"Підкреслюю, що я не йду з політики. Я йду з партії, яка, не в останню чергу завдяки діям нового керівництва, віддалилася від наших початкових основ настільки далеко, що можна констатувати точку неповернення", — підкреслив Сергій.

Ймовірно, що його недавнє заперечення "розколу" партії і оптимістичний настрій говорить про те, що він все ще сподівався на кардинальні зміни в житті цієї політсили в кращу сторону. Це ж він і підтверджує у своєму зверненні. 

За словами політика, він до останнього вірив у "цивілізований діалог" і "реанімацію партії", однак цього не вийшло і ситуація пройшла критичну точку неповернення, 

Також Притула зазначає, що розчарувався далеко не у всій партії повністю. За його словами в цій політсилі ще залишилися світлі уми, вірні своїм початковим ідеалам. Він хотів би відвести від них негатив, оскільки вони вірою і правдою працювали протягом двох років і просто опинилися в полоні у обставин. 

На його думку, члени партії, які працюють на місцях, не повинні бути схильні до якихось репутаційних втрат через дії партійного керівництва.

"На мою думку, єдино правильним рішенням є максимально дистанціюватися від цього керівництва", - додав Сергій.

"Мені є що запропонувати"

Судячи з настрою Притули, він має намір створити свою власну політсилу і починає готується до цього, заманюючи однодумців, вже зараз. Він закликав усіх, на його думку, гідних членів партії "Голос" доопрацювати свою каденцію в цій політичній силі, заробити репутацію на місцях і готується до наступних передвиборчих перегонів. 

"Депутатам місцевих рад бажаю сумлінно доопрацювати свою каденцію у своїх містах та ОТГ. Люди Вас обрали не стільки через вашу партійну приналежність, а тому, що ви мали відповідну репутацію та авторитет у своїх громадах! Тому, відпрацюйте цей кредит довіри і заручіться підтримкою людей на наступні вибори", — звернувся Притула.

Також політик подякував усім громадянам, які раніше поставили свої "галочки" в бюлетенях навпроти партії "Голос". За словами Притули, хоч це і вилилося в деяке розчарування, але все ж на той момент це був правильний вибір, так як подібне траплялося, трапляється і буде траплятися у всіх партіях без винятку. 

Однак політик підкреслює, що якщо хто-небудь з нардепів або депутатів на місцях починає забувати про свої обіцянки і голосувати врозріз з інтересами виборця, то керівництво партії має відразу ж хоч якось реагувати. Припиняти подібні витівки, виключати провинилися, якщо знадобитися. Чого, на жаль, не спостерігав Притула в "голосі". 

"Але відсутність будь-яких реакцій керівництва партії на» зашкварні" голосування своїх депутатів на будь-якому рівні, означає не тільки терпимість, а й узгодження такої поведінки"— - зазначив Притула і додав, що крім цього, партійні ряди навіть почали очищати від тих, хто критикував такий стан речей і дії конкретних колег. 

Притула резюмував, що, враховуючи обставини, він не може дозволити собі продовжувати свою політичну кар'єру пліч-о-пліч з подібними партійними функціонерами. Також він поспілкував, що сам постарається в майбутньому не робити подібних помилок і підходити до питання набору кадрів з більшою відповідальністю і упередженістю.

Політик пообіцяв, що в найближчому майбутньому буде розповідати про свої подальші плани у сфері української політики також як і зараз - в соцмережах.

"Це ще раз дає мені підстави чітко артикулювати, що з такими «функціонерами» мені не по дорозі.

І, надалі, супутників по тернистий шлях української політики я обиратиму обачно.

Про свої наступні плани в політичній сфері я, в обов'язковому порядку, повідомлю на своїх офіційних ресурсах!

Дякую за увагу і за підтримку!",- резюмував колишній член партії "Голос".

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв про те, що Сергій Притула категорично проти коаліції "голосу" зі "слугою народу": "цей локомотив летить у прірву».

Також раніше Притула повідомляв, що він заперечує "розкол" в партії " Голос».

Источник материала
Поделиться сюжетом