Слиз з водоростей вкрив морське узбережжя у Туреччині і загрожує екології Чорного моря
Слиз з водоростей вкрив морське узбережжя у Туреччині і загрожує екології Чорного моря

Слиз з водоростей вкрив морське узбережжя у Туреччині і загрожує екології Чорного моря

КИЇВ. 7 червня. УНН. У Туреччині слиз з водоростей вкрив берег Мармурового моря поблизу Стамбула і загрожує екології Чорного моря. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Цитата:

"Я сподіваюся, що ми врятуємо наші моря від цієї напасті, пов'язаної зі слизом. Я боюся, що вона пошириться в Чорне море, це стане величезною проблемою", - заявив Ердоган.

Деталі

Як зазначається, поширення "морського слизу" цього року стало наймасштабнішим в історії. Вперше цей феномен зафіксували в 2007 році.

На думку експертів, причиною появи товстого шару коричневого слизу з фітопланктону є зміна клімату і забруднення вод. Ердоган пов'язує цю проблему зі зливом неочищених каналізаційних вод в море.

Президент Туреччини пообіцяв зробити все можливе, щоб вирішити проблему "морського слизу", заявивши, що слиз загрожує екології Чорного моря.

Турецький лідер також закликав розслідувати причини явища, заявивши, що турецький уряд вже направив урядову комісію з 300 осіб, які повинні вивчити ситуацію.

Як зазначається, через ситуацію, суднам непросто проходити місця, покриті слизом, а багато рибалок відмовляються від виходу в море. Через наплив морського слизу риба та інші морські мешканці морських глибин гинуть через брак кисню.

Нагадаємо

У травні Єврокомісія представила план дій, відповідно до якого Євросоюз буде прагнути до нульового забруднення повітря, води і ґрунту.

У ньому викладається комплексне бачення на 2050 рік - світ, у якому забруднення буде знижено до рівнів, які більше не завдають шкоди здоров'ю людини і природних екосистем, - а також кроки із досягненню цієї мети.

Теги по теме
Турция Черное море
Источник материала
Поделиться сюжетом