Доктор Комаровський порадив з якого віку можна купати дитину в морі
Доктор Комаровський порадив з якого віку можна купати дитину в морі

Доктор Комаровський порадив з якого віку можна купати дитину в морі

Літо-сезон відпочинку і поїздок у всілякі Приморські райські куточки планети. Для когось цей сезон настане найближчому майбутньому, для інших – він настав вже зараз. У зв'язку з цим у багатьох батьків можуть виникнути питання щодо того, як відпочивати на морі з дитиною.

В першу чергу це, звичайно ж, стосується молодих батьків, у яких ще немає відповідного досвіду.

На одне з таких питань відповів в одній зі своїх публікацій в "Instagram" відомий український лікар, якого всі знають, як доктора Комаровського.

Вік купання дітей в морі

"Питання:

Нам зараз 5 місяців, збираємося їхати на південь. З якого віку можна купати дитину в морі?

Відповідь:
Якщо дитина не намагається ковтати воду і отримує задоволення від процесу купання, то вікових обмежень немає. Тобто, якщо названі умови дотримані, то і в п'ять місяців – купайтеся на здоров'я.

Мабуть, принципове питання тут одне: температура води в морі і звична для даної дитини температура води. Якщо ваш малюк купається відповідно до моїх рекомендацій, так зрозуміло, що морська вода з температурою вище 24 С для нього цілком прийнятна і купатися в морі і можна, і потрібно. А якщо вода має температуру нижче 24 С, так і це не особлива проблема: короткочасні занурення в обнімку з теплою мамою — прекрасна гартує процедура...", - дав пораду молодим батькам Доктор
Комаровський.

У коментарях до публікації зібралися найрізноманітніші люди з не менш різними, власне, коментарями. Одні просто висловили свою тугу по морю і відзначили, що давно не були на подібному відпочинку і дуже по ньому нудьгують. Інші-висловили слова подяки за уточнення, здавалося б, простих речей, в яких при цьому часто відбуваються дурні помилки. А треті просто поділилися своїм досвідом, тим самим теж, в деякому роді, давши пораду недосвідченим батькам.

"Мені 31 рік, вважаю що це відмінний вік для моря. Як же я хочу на мооооре";

"Дуже актуально, доктор. Багато хто забуває про найпростіші речі";

"Зимували в Азії з 4х місячною дитиною - море обожнювала. Середня дочка в 2,5 сама плавати навчилася, коли море було під боком", — написали підписники в коментарях.

Нагадаємо, що раніше Доктор Комаровський застеріг молодих жінок від вживання алкоголю: "до 12 зайвих кг на рік".

Також деякий час назад MY.UA повідомляв про кілька порад від Доктора Комаровського про те, як захистити дітей від комах.

Источник материала
Поделиться сюжетом