Військовий літак МіГ-29 розбився в Чорному морі
Військовий літак МіГ-29 розбився в Чорному морі

Військовий літак МіГ-29 розбився в Чорному морі

Сьогодні, дев'ятого червня, винищувач ВПС Болгарії Міг-29 зазнав аварії в акваторії Чорного моря.

Про це повідомив Telegram-канал "Сегодня".

Тим часом інформацію про подію вже офіційно підтвердили в Міністерстві оборони Болгарії.

За попередніми даними, пілот виконував тренувальний політ над територіальними водами Болгарії. Зв'язок з льотчиком зник в ніч на дев'яте липня о 00:45 за московським часом, після чого повітряне судно перестало відображатися на радарах.

Військово-морські сили і прикордонна поліція ВПС країни відразу ж почали пошуково-рятувальну операцію в передбачуваному квадраті краху винищувача.   

"Відразу ж почалася пошуково-рятувальна операція, яка триває і зараз. У ній беруть участь сили і засоби зі складу Військово-Морських сил, спільного командування спецопераціями, прикордонної поліції і ВПС», — зазначили в Міноборони.

У засобах масової інформації повідомляють, що в ході пошуків місця аварії задіяли, щонайменше, два військові літаки і близько чотирьох військових кораблів.

Паралельно з цим армія Болгарії тимчасово призупинила всі військові маневри в акваторії Чорного моря.

 Для довідки

МіГ - 29-це багатоцільовий винищувач, що належить до умовного четвертого покоління, розроблений в Радянському Союзі в ОКБ міг.

Станом на сьогодні, Військово-повітряні сили Болгарії мають на озброєнні 16 таких винищувачів різних модифікацій. 12 міг - 29а і чотири міг-29б. При цьому машини вимагають жорсткого контролю технічного стану і регулярних ремонтів, так як розроблялися вони ще при СРСР.

Враховуючи те, що ключові вузли і деталі виробляються в Російській Федерації, А Болгарія є країною-членом Північноатлантичного альянсу з 2004 року, ремонт радянських винищувачів в цій країні є дуже проблематичним. 

Найімовірніше, літак зазнав аварії через який-небудь технічної несправності, проте остаточні висновки можна буде зробити тільки після того, як болгарські військові знайдуть місце аварії.

Нагадаємо, що днями в Івано-Франківській області прогримів вибух.

Також раніше MY.UA повідомляв про те, як літак Ryanair ухилявся від винищувача Білорусі: "був дозвіл на застосування зброї".

Источник материала
Поделиться сюжетом