Джефф Безос, Ілон Маск та інші мільярдери США практично не платять "прибутковий податок" - ЗМІ
Джефф Безос, Ілон Маск та інші мільярдери США практично не платять "прибутковий податок" - ЗМІ

Джефф Безос, Ілон Маск та інші мільярдери США практично не платять "прибутковий податок" - ЗМІ

КИЇВ. 9 червня. УНН. Двадцять п'ять найбагатших американців, серед яких засновник Amazon Джефф Безос, власник Tesla Ілон Маск, і власник інформаційного агентства Bloomberg Майкл Блумберг, платять прибутковий податок за нижчою ставкою, ніж звичайні громадяни США. Відповідні конфіденційні дані податкової служби з'явилися в розпорядженні американського видання ProPublica, яке спеціалізується на журналістських розслідуваннях, передає УНН.

Деталі

Згідно з опублікованою інформацією, за 15 років 25 найбагатших людей США платили податки за ставкою 15,8% - це менше, ніж платить більшість американців. При цьому, сукупний статок 25 мільярдерів за 15 років зріс на 401 млрд, а їх загальний прибутковий податок становив лише 13,6 млрд.

Відзначається, що Джефф Безос в 2007 і 2011 роках взагалі не платив прибутковий податок. У той час, як Ілон Маск не платив податок у 2018 році. При цьому, мільярдери не є порушниками закону.

Видання пояснює, що значна частина їх доходів припадає на зростання вартості їхніх акцій, що не зважає доходом доти, поки активи не продані.

Зокрема, багато американців живуть "від зарплати до зарплати", накопичуючи невеликий статок і виплачуючи федеральному уряду відсоток від свого доходу, який зростає, якщо вони заробляють більше.

В останні роки середня американська сім'я заробляла близько 70 тисяч доларів на рік і платила 14% податків. Найвища в цьому році ставка прибуткового податку - 37% - застосовується, якщо дохід перевищує 628 300 доларів.

ProPublica заявляє, що конфіденційна податкова звітність показує, що багаті і впливові люди ефективно обходять цю систему. Це проклало новий грунт для дискусій про податкову політику і зростаючу нерівність між мільярдерами і громадянами зі середньостатистичним доходом.

Доповнення

Президент США Джо Байден в квітні запропонував підвищити податкову ставку на приріст капіталу для багатих майже в два рази, до 39,6%.

Зазначалося, що Байден хоче підвищити податок з метою покрити більшу частину соціальних видатків, які спрямовані на усунення нерівності. Зараз податкова ставка для американців з річним доходом в розмірі 1 млн доларів і більше становить 20%.

Теги по теме
США Деньги Илон Маск налоги
Источник материала
Поделиться сюжетом