Менше половини українців підтримує зусилля Зеленського, спрямовані на врегулювання ситуації на Донбасі – опитування
Менше половини українців підтримує зусилля Зеленського, спрямовані на врегулювання ситуації на Донбасі – опитування

Менше половини українців підтримує зусилля Зеленського, спрямовані на врегулювання ситуації на Донбасі – опитування

КИЇВ. 9 червня. УНН. Зусилля Президента України Володимира Зеленського щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі підтримує 38% населення. При цьому 28% нічого не знають про дії Глави держави в цьому напрямі. Про це свідчать результати дослідження соціологічної служби Центру Разумкова спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, проведеного з 14 по 19 травня 2021 року, передає УНН.

Цитата:

"Зусилля Президента Зеленського, спрямовані на врегулювання на Донбасі, підтримуються 38% населення, не підтримуються – 19%. При цьому 28% нічого не знають про відповідні дії Президента в цьому напрямі", - свідчать результати дослідження.

Деталі

Зазначається, що регіонально Президент має підтримку в усіх макрорегіонах, окрім Сходу. На Сході прихильників і противників дій Президента – майже порівну: 28,5% і 31%, відповідно. Ще 25% нічого не знають про його спроби залагодити конфлікт на Донбасі.

Також варто відзначити, що, за даними соціологів, лише 17% українців підтримують проведення виборів на непідконтрольних територіях без жодних специфічних умов.

Переважна частина вважає, що вибори можуть відбуватися або після повного виведення російських військ і роззброєння бойовиків (25%), або взагалі через декілька років після повернення цих територій під контроль України (28%). Такої думки дотримуються і прихильники "Слуги народу", і "ЄС", і "Батьківщини". За вибори без жодних безпекових передумов виступають лишень прихильники ОПЗЖ (42%).

Довідково

Загальнонаціональне дослідження було проведено в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Що було раніше

За результатами опитування Центру Разумкова, проведеного з 22 по 29 квітня, якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би чинний Президент Володимир Зеленський. За нього віддали би голос 28% тих, хто визначився, за кого голосуватиме.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Донбасс Президент опрос
Источник материала
Поделиться сюжетом