На Буковині п'яний мотоцикліст скоїв ДТП і намагався підкупити поліцейських
На Буковині п'яний мотоцикліст скоїв ДТП і намагався підкупити поліцейських

На Буковині п'яний мотоцикліст скоїв ДТП і намагався підкупити поліцейських

Керуючи мотоциклом у нетверезому стані та без документів, порушник скоїв ДТП і для уникнення відповідальності за свої дії намагався підкупити групу реагування патрульної поліції. Поліцейські склали на чоловіка три адміністративні матеріали та розпочали одне кримінальне провадження. За надання неправомірної вигоди службовій особі підозрюваному загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Під час патрулювання території обслуговування співробітники сектору реагування патрульної поліції Вижницького районного відділу поліції помітили в селі Лукавці дорожньо-транспортну пригоду.

Поліцейські з’ясували, що 37-річний житель селища Берегомет керував мотоциклом і допустив зіткнення з припаркованим автомобілем «ВАЗ-2109». Також правоохоронці встановили, що у мотоцикліста не було посвідчення водія відповідної категорії та свідоцтва про реєстрацію мототранспорту. Спілкуючись із чоловіком, співробітники поліції помітили у нього ознаки сп’яніння та запропонували пройти обстеження за допомогою алкотестера «Drager», який дав позитивний результат – 1,85 проміле. 

Для уникнення адміністративної відповідальності порушник запропонував правоохоронцям гроші. Поліцейські відмовилися від неправомірної вигоди і попередили чоловіка про неприпустимість протиправної поведінки та передбачену законодавством кримінальну відповідальність.

Проігнорувавши застереження, зловмисник поклав кошти до кишені форменого одягу поліцейського. Правоохоронці зафіксували неправомірні дії, повідомили про них керівництво та викликали на місце події слідчо-оперативну групу Вижницького районного відділу поліції.

Відносно порушника поліцейські склали адміністративні матеріали за статтями 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), 126 (Керування транспортним  засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі Вижницького райвідділу поліції внесли відомості про спробу підкупу правоохоронців до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі поліцейські вже повідомили порушнику про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.

Теги по теме
ДТП Черновицкая область взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом