Російський блогер Хованський затриманий за пісню про Норд-Ост: перевернули всю квартиру і відвезли в поліцію
Російський блогер Хованський затриманий за пісню про Норд-Ост: перевернули всю квартиру і відвезли в поліцію

Російський блогер Хованський затриманий за пісню про Норд-Ост: перевернули всю квартиру і відвезли в поліцію

Відомий російський блогер Юрій Хованський 8 червня був затриманий як підозрюваний у заклику до тероризму за опубліковану ним раніше пісню про Норд-Ост.

Відповідну інформацію передає Телеграм-канал "Baza".

Відомості про затримання блогера Хованського

Повідомляється, що напередодні вночі додому до блогера нагрянули з обшуком, після чого він був доставлений у відділення поліції.

Відео затримання Хованського і кадри з його квартири опублікували Телеграм-канали RT, Lifeshot, Baza і 78.РП.

Згідно з інформацією Baza (без прив'язки до джерела), Хованський підозрюється в закликах до терористичних дій у зв'язку з викладеною ним на власному Youtube-каналі рік тому піснею про смерть жертв теракту в Норд-ості. Ресурс також повідомив, що справу Хаванського ведуть у 5-му відділі центру "Е", чиїм профілем є етнічні та релігійні злочини.

Так, блогер проходить підозрюваним у кримінальній справі відповідно до статті 205.2 про публічні заклики до тероризму або його публічне виправдання.

Зазначена стаття загрожує обвинуваченому загрожує позбавленням волі на строк до 7 років.

Зазначимо, що офіційне підтвердження затримання блогера відсутнє. Представники прес-служби МВС в Петербурзі і Ленінградській області повідомили "Бумазі", що з'ясовують інформацію.

Детальніше про пісню про Норд-Ост, розміщену на Youtube-каналі Хованського

Відеоролик зі скандальною піснею Хованського з'явився Youtube з рік тому - на його власному каналі. Пізніше, а саме - в лютому 2021 року-блогер, який, до речі, є помічником депутата російської Держдуми висловлював жаль і сором за цю публікацію. Він також запевнив, що виконував її виключно для угруповання нацистів та Андрія Нефьодова.

Крім того, блогер зазначив, що не знає, чи пробачать його колись люди, котрі пройшли через Норд-Ост.

Варто нагадати, що раніше портал новин MY.UA розповідав про коментар британського МЗС з приводу інтерв'ю затриманого блогера Протасевича.

Також ми писали, що білоруського опозиціонера Романа Протасевича після інтерв'ю каналу Олександра Лукашенка помітили в "ЛНР".

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом