Італія офіційно підтримує європейські прагнення України - голова МЗС країни
Італія офіційно підтримує європейські прагнення України - голова МЗС країни

Італія офіційно підтримує європейські прагнення України - голова МЗС країни

КИЇВ. 10 червня. УНН. Італія підтримує європейські прагнення України. Про це заявив голова МЗС країни Луїджі Ді Майо під час спільного брифінгу з міністром закордонних прав України Дмитром Кулебою, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Хочу чітко наголосити на тому, що Італія визнає європейські прагнення України і буде всебічно підтримувати її на цьому шляху. Ми також поціновуємо партнерство, якого Україна досягла в тому, що стосується НАТО”, - зазначив Луїджі Ді Майо.

Деталі

Голова МЗС Італії зазначив, що зміцнення відносин між Києвом та Брюсселем є важливим пунктом для обох сторін. Він також наголосив, що країна пишається тим, що підтримала асоціацію про вільну торгівлю між Україною та ЄС, та надання ліберального візового режиму ( Шенгенська віза - ред.).

Також голова італійського МЗС висловив підтримку щодо реформ, до яких вдалася Україна, для того, щоб співпрацювати з ЄС, та зазначив, що “залишається на боці Києва для сприяння у здійсненні цих реформ”.

Дипломат також наголосив, що в 2020 році торговельний обмін між країнами досяг 3 млрд 600 млн євро. На думку представника Італії - це дуже важливі показники.

Окрему подяку голова італійського МЗС висловив міністру закордонних справ України за спільну організацію бізнес-форуму. Луїджі наголосив, що в бізнес-форумі прийматимуть участь представники великих провідних італійських компаній, які приїдуть для зустрічі з українською стороною. В той же час, точну дату та місце проведення форуму міністр закордонних справ Італії на назвав, але зазначив, що форум розпочнеться “вже зовсім скоро”.

“Під час форуму буде підписано також важливу угоду про співпрацю між Інститутом зовнішньої торгівлі Італії та Українською агенцією з експорту. А також між Асоціацією конфідустрії (Загальна конфедерація італійської промисловості - ред.), та Українською Радою інвесторів та експортерів”, - додав голова МЗС Італії.

Що було раніше

У березні цього року Україна почала збирати підписи на підтримку вступу України в ЄС у своїх закордонних партнерів.

У травні усі три країни Балтії зобов'язалися підтримати вступ України до ЄС.

Так, Президент Зеленський підписав декларацію європейської перспективи для України з президентами Польщі та Литви.

А згодом Латвія стала третьою державою - членом ЄС, яка підписала спільну декларацію про європейську перспективу України.

Теги по теме
Украина МИД Украины Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом