19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Донбасі загинула юна українська військова: білявій красуні було лише 22
На Донбасі загинула юна українська військова: білявій красуні було лише 22

На Донбасі загинула юна українська військова: білявій красуні було лише 22

9 червня 2021 року в зоні бойових дій на сході України під час виконання бойового завдання загинула Військова Збройних сил України.

Що відомо

Подробиці і причини загибелі захисниці не повідомляються, проте з повідомлення штабу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади стає ясно, що на момент загибелі Військова була при виконанні своїх службових обов'язків.

"Сьогодні, 09 червня, в районі відповідальності наших підрозділів, під час виконання службових обов'язків трагічно загинула військовослужбовець нашої бригади. Командування частини висловлює щирі і глибокі співчуття рідним і близьким загиблої захисниці», - повідомляється на сторінці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади в Facebook.

У коментарях користувачі висловлюють співчуття родині і близьким загиблої, сумують про втрату і обурюються через агресію з боку Російської Федерації на окупованих територіях Донецької та Луганської області.

Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади

Ситуація на Донбасі

За оцінками Організації Об'єднаних Націй, з 14 квітня 2014 року до початку лютого 2021 року в зоні військових дій загинуло 4 150 українських військових. Всього унаслідок російської агресії постраждали або загинули від 42 до 44 тисяч людей, з них 3 375 цивільних і 5 700 бойовиків.

Поранення отримали 29,5 – 33,5 тисяч осіб, з них цивільних осіб – від 7 до 9 тисяч, військовослужбовців – від 9,7 до 10 тисяч, бойовиків-від 17,7 до 13,7 тисяч.

До статистики смертей українських захисників в Управлінні верховного комісара ООН з прав людини віднесли також випадки, не пов'язані безпосередньо з військовими діями. Сюди включені необережне поводження зі зброєю, хвороби під час служби, вбивства і самогубства, а також дорожньо-транспортні пригоди. Всього на зазначені випадки припадає близько 30% всіх смертей.

НА сьогодні на Донбасі діє режим припинення вогню, підписаний 27 липня 2020 року. Прийняті домовленості покликані припинити обстріли і закласти фундамент для подальшого мирного врегулювання конфлікту. За дотриманням режиму припинення вогню стежить спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. 

Зазначимо, що останнім часом організація з безпеки і співробітництва в Європі неодноразово заявляла про почастішання порушення прийнятих раніше домовленостей з боку окупантів.

Наслідки бойових дій в Ізвариному

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що Порошенко знову на камеру передав полуницю військовим на Донбасі.
Також ми писали, що Зеленський висунув вимогу депутатам після поїздки на Донбас.

Источник материала
Поделиться сюжетом