Адвокат власника «БРСМ-Нафта» заперечує погрози ведучому «Грошей»: «Здохнеш» не погроза, оскільки всі люди смертні
Адвокат власника «БРСМ-Нафта» заперечує погрози ведучому «Грошей»: «Здохнеш» не погроза, оскільки всі люди смертні

Адвокат власника «БРСМ-Нафта» заперечує погрози ведучому «Грошей»: «Здохнеш» не погроза, оскільки всі люди смертні

Адвокат Андрій Томчишин заперечує, що його клієнт, власник «БРСМ-Нафта» Андрій Біба погрожував ведучому програми «Гроші» на телеканалі «2+2» Олександру Преподобному. Про це він повідомив 11 червня у листі «Детектору медіа» з претензією видалити новину.

«1+1 медіа» 9 червня повідомила, що Преподобний отримує погрози фізичної розправи після сюжету «Як деякі українські олігархи розбагатіли на смертях українців і підробленому паливі для ваших авто». «1+1 Продакшн» подав до поліції заяву, у який написав, що вважає, що в діях Біби є ознаки складів злочинів, передбачених ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) та ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. У новині «Детектор медіа» опублікував скріншот заяви до поліції, однак не оприлюднював ім’я Андрія Біби чи інших його даних.  

Попри це, Томчишин попросив видалити новину, адже «з розміщеної в статті заяви про кримінальне правопорушення, вбачається, що у таких погрозах звинувачується Біба А.В.». За його словами, ця інформаціє не відповідає дійсності – зокрема, не доведено, що саме з номеру телефона Біби надсилали ці повідомлення.

У самих повідомлення адвокат не бачить погроз фізичною розправою. Зокрема, у переписці є фрази «сдохнешь как паскудная собака <…>, удивляюсь твоей беспечности». На питання, чи вважати це погрозою, Преподобному відповіли: «Конечно нет, это забота о твоей душе, если уйдешь из жизни мирской, а мы все когда-то умрем».

Андрій Томчишин вважає, що з цієї переписки вбачається, що погрози фізичною розправою «взагалі відсутні». «У переписці роз’яснено, що вислів "сдохнеш" не є погрозою, оскільки всі люди смертні», – додав він.

Редакція «Детектора медіа» не видалятиме новину.

Нагадаємо, програма «Гроші» вперше вийшла в ефір у жовтні 2010 року. До 2019 року її ведучим був Олександр Дубінський, у вересні 2019 року замість нього ведучим став Олександр Преподобний. З жовтня 2019 року на телеканалі «1+1» показували проєкт Олександра Дубінського «Дубінізми». У січні 2021 року «Гроші», «Секретні матеріали» та «Дубінізми» переїхали з «1+1» в ефір телеканалу «2+2».

Скріншот відео: програма «Гроші» 

Теги по теме
Новости Общество Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом