Акціоніст Павло Крисевич вистрілив собі в голову під вікнами Путіна
Акціоніст Павло Крисевич вистрілив собі в голову під вікнами Путіна

Акціоніст Павло Крисевич вистрілив собі в голову під вікнами Путіна

Одиночна акція закінчилася словами "Перед кремлівською завісою буде постріл", потім чоловік вистрілив собі в голову.

Про смертельну акцію повідомило видання Readovka.

Що сталося

Відомий російський акціоніст Павло Крисевич вранці 11 червня вийшов на Червону площу, щоб зачитати завчасно написаний маніфест перед публікою. В ході перформансу діяч мистецтва дістав зброю і зробив два попереджувальних постріли в повітря. Після цього чоловік вистрілив собі в голову.

На інцидент моментально відреагували поліцейські. Акціоніста повалили на землю, а потім повели з місця події. За попередніми даними, Крісевич з опіком обличчя був доправлений у відділ поліції в Китай-місті.

Причини такої поведінки не повідомляються. У Федеральному агентстві новин Росії інформації про затримання Павла теж немає.

Павло Крисевич, фото з особистої сторінки в Instagram

Стан акціоніста

Відомо, що постріл був зроблений з охолощеного пістолета Макарова. Для перформансу були використані холості патрони, що і зберегло життя акціоніста.

ЗМІ пишуть, що протест Павла був спрямований на підтримку політв'язнів. З уривків маніфесту випливає, що Крисевич назвав свою акцію «контрольним пострілом» для «державного залякування». За словами самого акціоніста, тільки таким способом можна позбутися страху репресій в Росії.

Охолощений пістолет, який іпользовал Крисевич

Минулого разу Крисевич влаштував перформанс на підтримку політв'язнів восени 2020 року. Тоді акціоніст був розп'ятий на Хресті в образі Ісуса Христа, а потім підпалений. За таку виставу акціоніст був затриманий правоохоронними органами на 15 діб. Після цього Павла відрахували з економічного факультету Російського державного університету дружби народів.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що пенсіонери силових відомств проводять акцію протесту.

Також ми писали, що представники ЛГБТ + вимагають прийняти законопроект проти дискримінації.

Источник материала
Поделиться сюжетом