19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вакцини Pfizer і Moderna викликають запалення серця, - CDC
Вакцини Pfizer і Moderna викликають запалення серця, - CDC

Вакцини Pfizer і Moderna викликають запалення серця, - CDC

Згідно з даними двох систем моніторингу безпеки вакцин в США, після прийому другої дози вакцини проти COVID - 19 виробництва компаній Pfizer / BioNTech і Moderna, кількість молодих людей, у яких виник Серцевий напад, виявилося вище очікуваного.

Про це заявив у четвер Центр з контролю і профілактики захворювань США (CDC), - повідомило видання Reuters.

Будівля CDC в Атланті

CDC та інші регулюючі органи охорони здоров'я США розслідують випадки запалення серця після того, як Міністерство охорони Здоров'я Ізраїлю повідомило, що воно виявило ймовірну зв'язок цього захворювання у молодих чоловіків з отриманням вакцини від Pfizer.

Остаточні висновки ще не зроблені

Агентство заявило, що все ще оцінює ризик, пов'язаний з цим захворюванням, і ще не дійшло висновку про наявність причинно-наслідкового зв'язку між вакцинами і випадками міокардиту або перикардиту.

Рентгенівський знімок з патологією

Хоча деяким пацієнтам потрібна госпіталізація, більшість з них повністю одужали від симптомів, повідомляє CDC.

Більше половини випадків зареєстровані в систему звітності про побічні ефекти вакцин США (VAERS). CDC повідомив, що після того, як люди отримали другу дозу вакцин Pfizer / BioNTech або Moderna (MRNA.O), вони проявилися у людей у віці від 12 до 24 років. На ці вікові групи припадало менше 9% введених доз.

"У нас явно є дисбаланс",- сказав у презентації доктор Том Сімабукуро, заступник директора управління безпеки імунізації CDC на засіданні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США в четвер.

"Переважна більшість випадків зафіксована протягом тижня після вакцинації", - додав Сімабукуро.

Серед постраждалих з молодих груп населення переважають представники чоловічої статі

За даними VAERS, у осіб віком від 16 до 24 років після введення другої дози вакцини було зареєстровано 283 випадки запалення серця. Це можна порівняти з очікуваннями від 10 до 102 випадків для цього вікового діапазону на основі фонових показників захворюваності населення США, сказали в CDC.

При цьому Сімабукуро зазначив, що серед молодих вікових груп, які зареєстрували випадки запалення серця, переважають чоловіки.

Молодий чоловік в групі ризику

Згідно з даними VAERS, середній вік пацієнтів, у яких виникло запалення після другої дози вакцини, становив 24 роки. Трохи менше 80% випадків були у чоловіків.

Симабукуро також зазначив, що інша система моніторингу безпеки вакцин (VSD) показала підвищену частоту серцевих запалень у людей віком від 16 до 39 років після Другої ін'єкції, порівняно з частотою, що спостерігається після першої дози.

Pfizer прокоментувала висновки CDC

У Pfizer заявили, що підтримують оцінку випадків серцевого запалення від CDC, зазначивши, що «кількість повідомлень невелика, враховуючи кількість введених доз".

Близько 130 мільйонів людей у США отримали обидві дози однієї з мРНК-вакцин.

"Важливо розуміти що ретельна оцінка звітів триває, і не було зроблено ніяких висновків про те, що мРНК вакцини від COVID - 19 викликають міокардит або перикардит» ,- йдеться в заяві компанії.

Moderna, тим часом, повідомила, що у них також вважають, що причинно-наслідковий зв'язок із захворюванням і вакциною не встановлено. Вони заявили, що активно працюють з органами охорони здоров'я та регулюючими органами для подальшої оцінки цієї проблеми.

У CDC, у свою чергу, повідомили, що наступного тижня проведуть нараду свого Консультативного комітету з практики імунізації для подальшої оцінки доказів і оцінки ризику міокардиту після вакцинації мРНК від COVID-19.

Раніше ми також повідомляли, що Україна врятована: 120 тисяч доз кращої німецької вакцини Pfizer вже тут.

Нагадаємо, що в Україні у перехворілих Covid-19 знаходять небезпечний чорний грибок з Індії.

Источник материала
Поделиться сюжетом