Давно пора: за приниження української армії кидатимуть за ґрати
Давно пора: за приниження української армії кидатимуть за ґрати

Давно пора: за приниження української армії кидатимуть за ґрати

Законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу. Таким чином влада ініціює посилення захисту держави, армії і народу України.

Про внесення законопроекту повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі. Він же є і автором документа.

Що пропонується

За словами народного обранця, за порушення закону українців каратимуть виправними роботами на строк до двох років або арештом до шести місяців, або позбавленням волі до двох років. Тюремний термін передбачається в якості покарання за дії, які ставлять під сумнів авторитет України або Збройних сил України.

Внесений законопроект, скріншот

Крім того, законопроектом передбачено покарання у вигляді тюремного ув'язнення строком від шести до трьох років за публічні образливі висловлювання вна адресу української національності, осувернення історичної пам'яті і культури українців.

Олексій додав, що законопроект вже переданий на розгляд до Верховної Ради.

Автор законопроекту Олексій Гончаренко

Яке покарання діє зараз

Зараз за образи в бік військовослужбовців передбачений штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на термін від 60 до 240 годин.

Раніше в парламенті вже реєстрували законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення відповідальності за публічну образу військовослужбовців, волонтерів, учасників Революції Гідності". Документом також пропонувалося встановити кримінальну відповідальність за приниження згаданих категорій людей.

Передбачається, що прийняття законопроекту стане превентивним заходом у запобіганні подібних дій і встановить відповідальність у суспільстві за їх вчинення. Також документ покликаний підвищити рівень поваги населення до державних силових структур.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що у Раді зареєстрували законопроект про монетизацію пільг на проїзд.

Також ми писали, що в Україні можуть розширити повноваження приватних виконавців.

Источник материала
Поделиться сюжетом