16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Боєць Ярослав Амосов переміг у Bellator 260 і став першим в історії України
Боєць Ярослав Амосов переміг у Bellator 260 і став першим в історії України

Боєць Ярослав Амосов переміг у Bellator 260 і став першим в історії України

У фіналі український спортсмен здобув перемогу над бразильським бійцем змішаного стилю Дугласом Ліма.

Про це повідомляють на офіційній сторінці американської спортивної організації Bellator.

Перемога українця

Вперше в історії турніру зі змішаних єдиноборств на пояс претендував представник України. Раніше спортсмен ніколи не боровся з такими суперниками, як Ліма. Зазначимо, за свою кар'єру бразилець перемагав таких борців, як Андрій Корешков, Рорі Макдональд і Майкл Пейдж.

Ярославу Амосову вдалося перемогти Дугласа Ліма з рахунком 50-45, 49-46, 49-46. Українець став володарем титулу чемпіона в напівсередній вазі.Рішення про перемогу Ярослава судді прийняли одноголосно. Після оголошення вердикту Ярослав не зміг стримати сліз, розплакавшись прямо на рингу.

Після успішного бою Ярослав подякував усім, хто брав участь у його підготовці, а також заявив, що він виконав свою обіцянку Україні привезти пояс чемпіона.

Що відомо про чемпіона

27-річний спортсмен є заслуженим майстром спорту України, чотириразовим чемпіоном світу з бойового самбо, триразовим чемпіоном Євразії з професійного бойового,володарем Кубка Європи з бойового самбо, чемпіоном світу серед професіоналів з MMA версії GEFC.

Займатися бойовими мистецтвами Ярослав почав у 15-річному віці. Незабаром тренери помітили талант бійця-початківця і впритул зайнялися підготовкою Амосова до всеукраїнських та міжнародних змагань.

Професійну кар'єру спортсмен розпочав у 2012 році з перемоги на Кубку Європи з бойового самбо. З того часу самбіст чотири рази завойовував титул чемпіоном світу за версією Міжнародної федерації WCSF і тричі ставав чемпіоном Європи за версією Європейської федерації ECSF.

Ярослав Амосов, фото з особистого аккаунта Instagram

У професійному ММА встиг стати переможцем у 26 боях.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що Сондерс після поразки від Альвареса замислюється про завершення кар'єри.

Також ми писали, що Олександр Хижняк-фаворит Олімпіади. У фіналі турніру в Парижі переміг російського чемпіона світу

Источник материала
Поделиться сюжетом