Суд пролив світло на трагедію Боїнга МН17 на Донбасі: названі винуватці
Суд пролив світло на трагедію Боїнга МН17 на Донбасі: названі винуватці

Суд пролив світло на трагедію Боїнга МН17 на Донбасі: названі винуватці

Докази свідчать про навмисне потрапляння в Боїнг з «Бука».

Гаазький суд оприлюднив нові докази причетності російських військових до збитого Боїнга MH17. Про це повідомляє портал The Insider з посиланням на експертизу даних матеріалів суду виданням Conflict Intelligence Team.

Окружний суд Гааги розглядає справу про збитий Боїнг МН17 з 7 червня.

Що встановив суд

Надані в якості речових доказів аудіозаписи прослуховувань дають суду підстави вважати, що фігуранти справи, зокрема, Ігор «Стрєлков» Гіркін і його підопічні давали неправдиві свідчення в суді, стверджуючи, що не знають про переміщення самохідної вогневої установки комплексу «Бук».

На записах чутно, як обвинувачені обговорюють евакуацію установки і свої подальші дії. У суді були оприлюднені й інші докази того, що підсудні займалися переміщенням, позиціонуванням і евакуацією «Бука».

Надані фрагменти уламків.

Інші докази

Більшість доказів причастя обвинувачених до трагедії з Боїнгом М17 були оприлюднені в журналістських розслідуваннях, публікаціях і конференціях. Всього по даній справі суду було надано близько 65 000 сторінок матеріалів справуи, підкріплених сотнями аудіо - та відеоматеріалів.

Раніше в суді спростували відомості, підкріплені знімками Міноборони Росії, тому що вони виявилися відредаговані в Photoshop. Оригінали знімків представники РФ так і не надали, повідомивши у відповідь на запит слідства, що вони були знищені.

Надані речові докази.

Розгляд справи по суті може зайняти ще кілька місяців. Нагадаємо, в авіаційній катастрофі, що сталася унаслідок ракетної атаки 17 липня 2014 року, загинули 298 осіб - 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що кримські екс-чиновники звинувачуються в держзраді.

Також ми писали, що у Латвії заарештували депутата, підозрюваного в шпигунстві для Росії.

Источник материала
Поделиться сюжетом