Макрон: лідери країн ЄС задоволені діалогом з Байденом перед його самітом з Путіним
Макрон: лідери країн ЄС задоволені діалогом з Байденом перед його самітом з Путіним

Макрон: лідери країн ЄС задоволені діалогом з Байденом перед його самітом з Путіним

КИЇВ. 14 червня. УНН. Лідери країн Євросоюзу заявили, що задоволені діалогом з президентом США Джо Байденом напередодні його зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, яка пройде 16 червня, в Женеві. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час підсумкової пресконференції, передає кореспондент УНН.

Деталі

За словами Макрона, діалог, що відбувся між лідерами ЄС і американським президентом свідчить про усталені партнерські відносини. Президент Франції також підтвердив наміри країн Європи взяти участь у переговорах з контролю над озброєннями в Європі.

Цитата

"Ми задоволені діалогом, який відбувся між Байденом і європейськими учасниками Альянсу. Це важливо перед зустріччю американського лідера з Путіним. Майбутня зустріч Байдена і Путіна - важливий елемент в створенні нової архітектури безпеки в Європі", - заявив Макрон пыд час пресконференції.

Нагадаємо

Саміт глав держав і урядів країн-членів Альянсу відбувся в понеділок, 14 червня, у штаб-квартирі в Брюсселі. Президент США Джо Байден вперше відвідав захід.

Під час саміту країни НАТО заявили, що Україна отримає членство через ПДЧ.

Крім того, країни Альянсу закликали Росію вивести незаконно-розміщені війська з України, а також перестати надавати фінансову і військову підтримку збройним формуванням на Донбасі.

Незважаючи на це, президент України Володимир Зеленський заявив, що Байдену слід було б зустрітися з ним перед самітом з президентом Росії Володимиром Путіним, зазначивши, що лідери США і Росії не зможуть вирішити питання, пов'язані з Україною, без участі Києва за столом переговорів.

Теги по теме
Россия США Владимир Путин Евросоюз Джо Байден Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом