Григорій Чапкіс із "Танці з зірками" помер після коронавірусу
Григорій Чапкіс із "Танці з зірками" помер після коронавірусу

Григорій Чапкіс із "Танці з зірками" помер після коронавірусу

В кінці грудня 2020 артист був виписаний, проте вже на початку 2021 знову був змушений звертатися до медиків. Нещодавно хореограф втретє був госпіталізований через проблеми зі спиною і ногами.

Про смерть українського танцюриста і хореографа повідомив його син Григорій Чапкіс на своїй сторінці в Facebook.

Що відомо про те, що трапилося

Народний артист України помер на 92-му році життя. Точної причини сім'я танцюриста не повідомляє, проте з наявних раніше повідомлень громадськості відомо, що хореограф не один раз потрапляв в реанімацію внаслідок ускладнень від перенесеного COVID-19.

Востаннє у відділення інтенсивної терапії в столичній лікарні "Феофанія" Чапкіс опинився 9 лютого. Тоді лікарям вдалося врятувати Григорія Чапкіса, і вже 24 лютого він відзначив свій 91-й день народження.

Ким був Григорій Чапкіс

Чапкіс почав свою професійну кар'єру танцюриста у віці 16 років – з 1946 року почав працювати артистом балету в Державному ансамблі пісні і танцю України. Наступні 26 років Григорій Миколайович був задіяний майже у всіх хореографічних постановках художнього колективу, брав участь у 70 зарубіжних поїздках. Під час гастролей він познайомився особисто із засновником китайської комуністичної партії Мао Цзедуном, кубинським диктатором Фіделем Кастро і навіть іспанським художником Сальвадором Далі.

За свою творчу діяльність був нагороджений медаллю "За трудову доблесть", званням Заслужений артист Української РСР, Народний артист України. У свій 91-й день народження отримав Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Публікація сина Григорія Чапкінса з нагоди смерті батька

Велику популярність Григорію Чапкінсу принесла участь у шоу "Танці з зірками" в якості судді і одного з керівників телевізійного проекту.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що Григорій Чапкіс до останнього любив життя і секс.

Також ми писали, що розгніваний син Чапкіса виїхав з України: що сталося. 

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны