На Буковині затримали іноземних студентів, які намагалися перетнути кордон
На Буковині затримали іноземних студентів, які намагалися перетнути кордон

На Буковині затримали іноземних студентів, які намагалися перетнути кордон

Прикордонники відділу «Порубне» та «Фальків» Чернівецького прикордонного загону, цими вихідними, затримали дві групи нелегальних мігрантів. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон у Facebook.

Так, вчора, 13 червня, за допомогою тепловізора, прикордонний наряд відділу «Порубне» виявив групу невідомих осіб, що прямувала в бік кордону. Аби затримати правопорушників в заданий район вибула група реагування, яка надалі за кілька десятків метрів до українсько-румунського кордону затримала трьох іноземців. Порушниками виявилися громадяни Марокко – двоє чоловіків та одна жінка, віком від 20 до 23 року. Прикордонники з’ясували, що вони прибули в Україну легально та навчалися в одному з харківських вишів.

Ще одну групу студентів-нелегалів, того ж дня затримали прикордонники відділу «Фальків». Інформацію про появу незнайомців у прикордонні повідомив місцевий мешканець, який бачив, як в бік кордону прямувало троє іноземців. На затримання невідомих негайно висунулись група реагування.

За 30 метрів до кордону наряд затримав спочатку одного, а згодом ще двох чоловіків. Ними виявилися громадяни Ефіопії віком від 17 до 26 років. Як не дивно, двоє правопорушників являлися студентами з Харкова, один з яких навчався на авіатора. Відносно наймолодшого порушника кордону то до України хлопець прибув легально чотири дні тому.

На даний час всіх іноземців доставлено у пункт тимчасового утримання Чернівецького прикордонного загону та притягнення до відповідальності за ч.2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Заходи щодо встановлення всіх обставин правопорушень тривають.

Теги по теме
Черновицкая область задержание граница пограничники
Источник материала
Поделиться сюжетом