S.T.A.L.K.E.R. 2 потрапив у скандал: українські розробники соромляться свого походження
S.T.A.L.K.E.R. 2 потрапив у скандал: українські розробники соромляться свого походження

S.T.A.L.K.E.R. 2 потрапив у скандал: українські розробники соромляться свого походження

Любителі комп'ютерних ігор переконані, що російськомовна версія озвучення стане причиною того, що світове ігрове співтовариство подумає, нібито розробником гри є компанія з Російської Федерації.

Про це повідомляє видання СТРАНА.UA.

Що значить хештег

Запропонований користувачами хештег #ChornobylNotChernobyl був створений, щоб висловити недостатню увагу розробників нової гри до української мови. Фанати обурилися не тільки російськомовною версією озвучення, але і тим фактом, що транслітерація другої частини гри переведена на англійську з російської, а не з української, як було б правильно – Chornobyl.

У відповідь розробники заявили, що в грі буде доступна й українська озвучка. До слова, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl буде випущений 28 квітня 2022 року.

Пости українських користувачів у соціальній мережі Twitter.

Гру вже приписують Росії

Так, на популярному YouTube-каналі GameSpot, що розповідає про популярних відеоігри і геймерів, вже випустили анонс про S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, в якому вказується, що сюжет гри розгортається в Росії.

"S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl - постапокаліптичний хоррор-шутер від першої особи, дія якого відбувається в Росії. У цьому трейлері ми побачили групу сталкерів біля багаття і елементи ігрового процесу, в тому числі уникнення небезпечних природних пасток і жахливих ворогів. Це продовження S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl вийде 28 квітня 2022 року», - йдеться в повідомленні.

Опис під опублікованим гемплейним трейлером на YouTube-каналі GameSpot.

На вказаний YouTube-канал підписані 4,66 млн. осіб. Станом на 13: 00 14 червня відео встигло подивитися 103 157 користувачів.

У коментарях вже є кілька коментарів, які вказують, що компанія-розробник GSC Game World не відноситься до РФ, а сюжет гри розгортається в Україні.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що представлена гра A Plague Tale: Requiem
Представлена гра A Plague Tale: Requiem.


Також ми писали, що Гоночний симулятор Forza Horizon 5 вийде на ПК і Xbox в листопаді

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом