Карантин скасовують? "Зелена зона" тепер у всіх регіонах України
Карантин скасовують? "Зелена зона" тепер у всіх регіонах України

Карантин скасовують? "Зелена зона" тепер у всіх регіонах України

Показники епідеміологічної ситуації в Україні повинні стати підставою для потрапляння країни в зелений список ЄС, що дозволить українцям вільно подорожувати в країни Європи.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

Що значить «зелена " зона

"Зелений" рівень - це показник, який необхідний для ослаблення або скасування протиепідемічних заходів, повідомляється на урядовому порталі. Так, за даними МОЗ послабити карантин можуть тільки в тому випадку, якщо рівень захворюваності на грип та ГРВІ на території не менше 13 областей України не перевищуватиме 50% епідемічного порогу, встановленого для відповідного регіону. Другим критерієм є кількість виявлених випадків інфікування COVID-19. Для ослаблення або скасування протиепідемічних заходів воно повинно бути менше 5% від встановленої кількості випадків.

Таблиця поширення коронавірусної хвороби по регіонах України, скріншот з сайту МОЗ.

Чи скасують карантин

Зараз в Україні всі області входять "зелену" епідзону. У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що показники захворюваності в країні мінімальні, однак це не означає, що уряд скасує всі карантинні обмеження.

За словами головного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна, до кінця літа українцям рекомендовано носити захисні засоби і дотримуватися дистанції. Однак послаблення все ж є: тепер кафе і ресторани можуть приймати гостей 24/7, також дозволяється робота нічних клубів, концертів і масових заходів.

Індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки станом на 9 червня.

Крім того, МОЗ відзначило розсадку в шаховому порядку в кінотеатрах і концертних залах. Так, тепер в подібних місцях діє правило "два ряди заповнені, один порожній".

Інші послаблення карантину розглядатимуться на наступних засіданнях МОЗ.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що у РФ виявили новий штам коронавірусу: що відомо.

Також ми писали про Міжнародне свідоцтво про вакцинацію: кому дають, як отримати і в чому користь. 

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны